2008-09-19

 

Träff i Vadstena med Fr. Johnny Doherty CSsR

Vi var ungefär 120 förväntansfyllda personer som kom till Vadstena en solig sensommardag för att lyssna på Fr. Johnny Doherty, som har vigt sitt liv åt att javascript:void(0)upphöja äktenskapet. Han har alltid haft en stark övertygelse om hur viktigt äktenskap är för mänskligt liv och kyrkans liv. Han smittade av sig och det var en inspirerande, varm och glädjefylld dag.

Han berättade för oss hur han hörde en röst i hjärtat som sade, ”be, be för äktenskap och familj”. Han var inte så glad att höra det, för även om han bad en del, tyckte han inte att han var så bra på det. Han funderade och tänkte ”jag måste få andra att be”. Så föddes tanken att skriva ett bönehäfte och det blev början till vad som senare blev ”Ständig Bön för Äktenskap och Familj. ”Väldig få av oss får uppenbarelser eller visioner, men vi kan lyssna till Guds röst i våra hjärtan och till varandra” säger Fr.Johnny.

Fr.Johnny´s Vision för Äktenskap tyckte många var särskilt intressant. Han gav oss sju punkter som är viktiga för alla äktenskap. (Du behöver Windows Media Player i din dator.)

Marina Håkonsson läste
Gränslöshetens Bön på ett vackert sätt.

Tack Bengt Malmgren och Maurice Devenney, som gjorde ett fint tolkarbete.
Bengt har också videofilmat dagen. Du kan beställa hans redigerade, två timmars DVD. Den kostar 60 kr + porto.

Tack också till er alla, som ställde upp på dagen på olika sätt utan att bli tillfrågade.
Jag vill rikta ett särskilt tack till Birgittasystrarna. Det visade sig att igenting var omöjligt för dem och jag tror att utan deras hjälp hade dagen varit svår att genomföra.
De har varit med från början på Linköpings lista och tycker det här är viktigt. Jag har också hört att Mariadöttrarna, som också har varit med från början, bad för oss under dagen. Det finns kraft i bön.

Det vore bra om vi alla kunde hjälpas åt att sprida bön för äktenskap till andra. Du kan göra det genom att visa häftet och berätta att du är med. Om någon visar intresse, så ta deras telefonnummer och ge det till samordnaren i din församling eller grupp.

Här är bönerna vi bad under den Heliga Mässan:

Herre, du som är källan till allt liv. Vi tackar dig för Fr.Johnny, Jim och Mary. Vi tackar dig för att du inspirerat Fr. Johnny att starta ständig bön för äktenskap och familj.
Välsigna dem och deras arbete och ge oss kraften att sprida detta i våra respektive församlingar och även ut it världen.

Vi tackar dig Herre att du gjorde det möjligt för dem att komma hit. Låt oss alltid komma ihåg det budskap vi har fått idag och låt det bära frukt i våra liv, frukt som består.

Tack Herre för det stöd och generositet som Birgittasystrarna har visat oss och inte minst för deras förböner. Välsigna deras arbete och låt oss inte glömma att de också behöver vårt stöd.

Vi ber att de ansvariga i landet ska utveckla lagar som stöd för äktenskap och familjeliv.
Hjälp oss att ge våra barn en positiv bild av äktenskapet.

Vi ber, Herre, för Kerstin och Andreas och alla andra som gifter sig idag. Var med dem på deras väg och må deras kärlek till dig och varandra växa varje dag.

Vi ber för dem, vars äktenskap har gått sönder. Ge dem kraft att kunna förlåta varandra och att kunna berätta för sina barn varför de inte kunde hålla ihop, så att barnen inte gör samma misstag.

Vi ber för Desa, som borde ha varit här, men inte orkade. Ge henne styrka och må hon ständigt uppleva din närvaro.

Fyll varje hem med din kärlek. Må vart och ett av våra hem bli en plats fylld av Din närvaro, en källa som förmedlar din frid.



Önskemål har kommit om att ha sådana här dagar i de olika dekanaten. Det är inte omöjligt, men hur ska vi göra det? En tanke är att bilda Love is for Life Sverige. Vi måste be för visdom från Herren.
Kom gärna med förslag!

Comments:

Skicka en kommentar



<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...








This page is powered by Blogger. Isn't yours?