2017-12-09

 

veckobrev Advent 2

Fr. Johnnys veckobrev på engelska hittar du här.

Hej allihopa,

Det är redan  andra veckan i Advent och Fr. Johnny utmanar oss som vanligt. "The task of each one of us is to prepare  a way for the Lord so that he can enter into our world today; to make his path straight so that he can enter into the heart of every human person,  where he wants to live". Uppgiften för var och en av oss är att förbereda vägen för Herren så att han kan träda in i vår värld idag; att göra stigen rak så han kan träda in i varje människas hjärta, där Han vill bo". Resten finns i Couple prayer.

Följande skrev Marina Håkonsson från Malmö till mig under veckan.  "Vi är många i Sverige som ber för varandra! Du vet kapitlet i häftet som handlar om makar som är borta från varandra under långa perioder? Jag tänker alltid på de föräldrar som är borta från sina barn, främst EU-migranterna som ju finns i hela Europa. Här i Lund har vi en familj som hade barnen med sig och de gick i svensk skola, tack vare att de fick bo hemma hos en ung kvinna (i ett rum!). Men situationen blev ohållbar och de åkte hem till Rumänien. Nu är föräldrarna tillbaka ensamma. De vill ju arbeta men det lilla de kan få räcker inte utan de tigger. De bor i en bil på Lunds camping. Vår kyrkoherde här i Lund har avtalat att mamman får sitta och sy i ett av församlingens rum när pastorsexpeditionen har öppet. Du kan läsa på Sankt Thomas hemsida. Jag ber för henne och alla i Sverige som tigger och kämpar och saknar sina barn. Och för barnen som är föräldralösa. Jag tycker vi kan stämma in i den bönen med Marina.


Bön behövs fortfarande för kvinnan som ligger i tvist med sin man om vårdnad om barnet.  Herre, vi överlämnar hela situationen till Dig. Tack för att Du ger kvinnan den styrka hon behöver för att kunna hålla ut, trots alla svårigheter. Du vet hur ohållbar situationen är.  Vi ber att du ger henne visdom och bra omdöme så att hon kan snart få en lösning till situationen. Låt inte mannen provocera henne.  Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.

Advent is a time of committing ourselves to the joyful lifetime of service with the Lord.  Lord may I bring you to those who need you most. Advent är en tid av överlämnade till den glädjande livstidstjänsten med Herren. Herren måtte jag ta Dig till dem som mest behöver Dig.


Hör gärna av er.

Varma hälsningar,
Colette     

Comments:

Skicka en kommentar



<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...








This page is powered by Blogger. Isn't yours?