2005-11-20

 

Middag för par i Karlstad


(Klicka för större bilder)

Vi var 10 par och vår Kyrkoherde som deltog i en Middag för Par den 12 november 2005. Många av oss har ingått ”blandäktenskap”. Vi vill dels att den ”ickekatolska halvan” ska känna sig som en av församlingens vänner och samtidigt ge våra äktenskap en vitamininjektion.

Programmet såg ut så här:

18.00

Kvällen började med en vacker Mässa. Fr. Kristoffer gav oss en fin predikan, där han betonade tre ord; kärlek, tacksamhet och trohet. Det var en glädjefylld mässa, som präglade resten av kvällen.

19.00

Vi samlades i församlingssalen, som var fint dukad till middag. Vi hade lite tilltugg och fördrink och presenterade oss själva och berättade även för varandra hur vi hade träffat vår make/maka. Det var intressant och roligt.

19.45

Vi tog våra platser vid bordet. Varje par tog ett nummer från en korg och hittade sedan samma nummer vid bordet. Huvudrätten, som var mycket god, bestod av ytterfilé av fläsk, rotfruktgratäng, kantarellsås, sallad och bröd. Sedan kom ost och frukt. Det blev mycket sång och även spontan diktläsning.

Ca 21.15

Vi tittade på filmen ”Långa Relationer” (kan beställas från Rädda Barnen) , som handlar om tre lyckliga par i olika åldrar. Filmen är positiv och uppmuntrande. Sedan fick alla par svara på frågan ”Hur gör ni för att lösa problem i era äktenskap och behålla den äktenskapliga lyckan?” Vi fick många tips och skrattade mycket. Det verkade som om att säga ”förlåt” var det svåraste som finns, men det var uppenbart att det fanns en i varje par (oftast mannen!!) som hade den förmågan! Vad händer om ingen har den förmågan? Janets ”verktygslåda för äktenskap” är en sammanfattning av vår diskussion.

Sent

Vi drack kaffe och åt efterrätt, som var chokladkaka, morotskaka och sherry trifle (fråga mig om du vill ha receptet;).

Ännu
Senare

Alla hjälpte till att diska och ställa i ordning församlingssalen och sedan vandrade vi hemåt lyckliga, tacksamma och berikade till kropp och själ.

Priset för hela kvällen var 300:- per par. Huvudrätten var catering (109kr/person).Vi köpte ost, frukt, lättöl och cider och lagade tilltugg och efterrätter. Vin fick man ta med själv.

Comments:
Hej Colette!
Det verkar ha varit en mycket trevlig kväll!
Roligt att ni var så många som 20 par!
Ett bra koncept med par-middag, som borde gå att ordna i fler församlingar!

/magnus och Lisa
 
Vi var 10 par. Förlåt den (o)matematiska felskrivningen...
/Colette
 

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?