2009-03-15

 

Veckobrev

Hej allihopa,

Jag har nyss kommit hem från vår inspirationsträff för ständig bön för äktenskap och familj, som vi hade i Karlstad idag. Vi var 19 stycken och det var mycket glädjande. Bertha och jag hade tagit kontakt med dem, som vi inte träffade i Kyrkan under veckan och informerat dem om träffen. Detta var mycket uppskattat och vi fick lite feed-back.

Vi började med Gränslöshetens bön, som vanligt.
Sedan berättde jag lite' om Fr.Johnny´s besök i Vadstena i augusti. Jag hade lyssnat till hans tal på datorn på morgonen och tog upp en av de punkter, som han tyckte var särskilt viktig, så att våra åtaganden för äktenskap och familjeliv ska fungera. Det handlade om tid för varandra. Ofta finner par det svårt att ha tid för varandra. Det är lätt i teorin och svårt i praktiken, men regelbunden tid är väldigt viktigt. Om äktenskap och familj liv ska blomstra måste man ha tid förvarandra och också tid för sin relation med Gud, så att den också blomstrar. Den tid, som vi ska ha för varandra, ska inte vara den tiden som blir över. Överbliven tid ska vara för mig själv ("to put up your feet") att koppla av på. Jag lånade ut dvd-n om Vadstena.

Lyssna gärna på Fr. Johnny´s vision för äktenskap . Mera här.

Vi delade svar på bön med varandra. En kvinna, som tillhör vår grupp, men som inte kunde delta berättade tidigare att hennes man hade blivit mycket bättre med hjälp av en ny medicin och att hennes dotter hade träffat en katolik i Tyskland och de kommer att gifta sig i Sverige den 15e augusti i år. Vi har många blivande mammor, som vi ber för, i vår församling och det finns flera, som ber för att de ska få träffa en livspartner. Under veckan kom någon med idén att ha ett veckoslut för kristna singlar. Jag tycker att det är en bra idé och föreslog att hon kontaktar Gunnar och Anne i Marielund. Vi får se vad som händer.

Vi avslutade med att be det avsnitt i det röda häftet, som handlar om "Makar med Problem". Jag har hört många berättelser om äktenskap, som blev räddade efter bön, så det kändes angeläget att be för detta den här gången. Efter varje stycke fanns det möjlighet för fri bön för egna intentioner. Slutligenbad vi en dekad av rosenkransen och avsnittets avslutade bön.

Jag tycker det var en fin träff.

Jag pratade med en väldig trevlig dam under veckan och hon sade att om man vill ha ett lyckligt äktenskap måste man vara beredd att ge, och ge mycket och sedan får man mycket tillbaka.
Hon sade att hon och hennes man är mycket lyckliga, men det har inte alltid varit så.

Marina från Lund skickade ett så här vackert mejl:

"Two days ago my dear friend Danuta, Hanna's mother, passed away. Yet again we experience the quivering moment where life on earth ends and a soul passes on. She died peacefully, at the wonderful hospice here in Lund, surrounded by her husband and all three daughters, who were praying the rosary, in polish (her mother tongue). Three days earlier Father Pascal had given her the Sacraments. She was conscious until only a few hours before her death, and they talked with her. Benjamin was there too (Björn and I took care of the little ones). This has brought the family together so much although we are all very sad and miss her so much. She was fifty-eight and had only known about the cancer since october.
God bless her soul, R.I.P.
God´s way are mysterious."
Jag ber att Herren tröstar familjen.

Fr. Johnnys veckobrev finns här. *
Vi kommer närmare och närmare Påsk.
Varma hälsningar,
Colette.


P.S. Skriv gärna någonting i bloggen.

* Tyvärr är websiten ej uppdaterad fn. Kontakta mig om du vill ha Fr. Johnnys veckobrev mejlade.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?