2009-05-16

 

Veckobrev


Hej allihopa,

Först kommer några önskemål om förbön.

Ingela skrev så här: "De senaste två veckorna har min man Stellan haft mycket ont av sin värk och vi är tacksamma för all förbön som kommer oss till del. Det är svårt för honom och lite grann även för mig, som känner en frustration över att inte kunna hjälpa honom. Men framför allt är det jobbigt för min älskade make."

Germaine, som kommer från Congo Kinshasa, har bott i Sverige sedan 2001. Två barn, Anette och Antoine, befinner sig i ett flytningläger för barn i Uganda. De får inte komma till Sverige. Anette fyllde 12 år under veckan. De längtar att bli åerförenade. Vi måste be innerligen för familjens återförening.

Tacksam för förbön för vår dotter, Linnea. Hon väntar sitt andra barn i början av juli. Benjamin föddes 5 veckor för tidigt. Hon är sjukskriven nu och måste ta det lugnt, så att det inte händer igen.

Böner också för Nils-Anders, som har hjärtproblem, att han må bli frisk.

Familjeläger på Marielund äger rum över Kristi Himmelsfärdhelgen. Låt oss be att den Helige Ande inspirerar ledararna och må det bära frukt, frukt som består.

Vi kan kanske be för våra individuella intentioner också.

Även den här veckan har Isabelle besökt flera grupper i Eugenia. Hittills har 23 personer anmält sig, 20 i den svenska gruppen och 3 in den engelskspråkiga gruppen. Det finns ungefär 60 personer i Eugenia som ber var sin timme den första i månaden. Helt spontant fick Isabelle 5 medhjälpare och de har byggt ett team för samordningsändemålet och tänker håller en träff för grupperna två eller tre gånger per år. Kanske andra blir inspirerade av det här. Jag tror att vi lätt kunde dubbla antalet bedjare för äktenskap och familj. Om någon av er känner sig kallad att berätta om ständig bön i en grupp, gör det men det är viktigt att ni gör det i samråd med samordnaren i er församling, så att det inte uppstår förvirring.

Den här veckan har jag besökt två nior i mina barns gamla högstadieskola och berättat om katolsk tro, etik och moral. Jag har gjort det nu i minst 13 år och det är en spännande uppgift. Jag har fyra klasser kvar. Tacksam om ni ber att jag blir inspirerad. I år avslutar jag besöket i varje klass så här:

Lord, make me an instrument of your peace.
Where there is hatred let me sow love.
Where there is injury; pardon.
Where there is doubt; faith.
Where there is despair; hope.
Where there is darkness; light.Where there is sadness; joy

Jag blev inspirerad av "Prayer for Peace on Earth - Day 9" i Sacred Space.

God´s ways are mysterious. Guds vägar är outgrundliga.

Ha en fin, solig vecka,

Pax in terrem,

Colette


Fr. Johnnys veckobrev finns här.
Fr.Johnnys veckobrev på svenska finns här.Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?