2010-03-28

 

Veckobrev


Hej allihopa,
Tyvärr är jag lite sen med brevet den här veckan, men bättre sent än aldrig.
Vi hade en fin inspirationsträff förra söndagen. Vi var inte så många den här gången, men mötet blev djupt och innerligt. Vi började med
att be gränslöshetens kärleks bön som vanligt.  Vi delade med oss vad vi vill tacka för om vad vill be. Sedan bad vi Avsnitt 3, bön för familjer, från bönehäftet. Efter varje stycke hade vi möjligheten att be personlig bön med egna ord.
Vi åkte hem glada och berikade.
Jag blev ombedd att prata med konfirmander om bön i lördags.  Tyvärr var jag inte så villig eftersom jag tyckte det inte var så lätt.  Jag diskuterade bön med några i församlingen och fick lite inspiration den vägen.  Det visade sig bli en positiv upplevelse för mig. Det var en grupp som trivdes ihop. Jag började med att läsa gränslöshetens bön för dem. Sedan berättade de vad de var bra på, vad de vill tacka Herren för och vad de vill be om.  Bland annat pratade  vi om vikten av att se Jesus som en vän och kunna prata med Honom. Det behöver inte vara komplicerat och vi behöver inte använda många ord. När vi vaknar på morgonen är det bra att kunna lägga dagen i Herrens händer. Det behöver inte vara mer komplicerade än att säga.  "Herre, jag lägger dagen i dina händer". Vi kan spontant be för vänner som har problem med ord som t.ex. "Jesus var med Maria. Hon har det svårt nu" eller liknande. De fick höra lite av mina personliga erfarenheter också. Jag hade fina bilder med Jesus med oblaten i handen, som jag fick från Kyrkoherden. På baksidan hade jag skrivit en irländskt bön som vi hade översatt till svenska i min familj och som jag brukade be med mina egna barn.  Den lyder så här:
Herre, jag älskar dig
Var med mig natt och dag.
Jag vill älska dig
i allt jag säger och gör.
Allt till Ditt behag.
Var med mig denna dag.
                      Amen.
Jag fick följande under veckan från Christina angående Maurice´s brev:
Denna mening: "Det är inte så att sjukdom eller sorg är Guds vilja; det hela handlar om att vi ska göra det som Gud vill när sjukdom eller sorg slår till och följer honom i vårt lidande" är helt fantastisk.
Uppmuntrad av Maurice anförtror jag åt er: Be gärna för vår dotter Isabelle, som åter lagt in sig på S:t Lars sjukhus för psykiska besvär - att hon i fortsättningen tar sina mediciner och kan leva normalt. Hon är själv en varm kristen.
Bengt påminner oss om:
Liv i Anden seminarier S:ta Klara kyrka börjar 6 april
2010-04-06 18:00 - 21:00.
Hoppas vi alla har en välsignad Stilla Vecka.
Varma hälsningar,
Colette


Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här
 


Comments:
Herre, jag älskar dig
Var med mig natt och dag.
Jag vill älska dig
i allt jag säger och gör.
Allt till Ditt behag.
Var med mig denna dag.
Amen.
 

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?