2010-04-18

 

Veckobrev


Hej allihopa,
Benedikta skriver som svar på förra veckans brev:
"...och då svarar vi (om och om igen): JA, HAN ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN
Colette, Helen och alla som bett och ber för vår dotter. TACK! Vi är flera som hållit en novena för henne. I natt åker vi ner till Sahlgrenska i Göteborg och på onsdag 14/4 sker den komplicerade operationen. Alla mina arbetskamrater troende som otroende ber och tänker goda tankar då. Jag tänker att hon och de opererande läkarna blir burna av det.  Snälla fortsätt med era förböner. Det blir som Gud vill. / I Kristus Annelie och Sölve"
Tyvärr är jag lite sen med brevet den här veckan.
Det har  varit en händelserikt vecka.  Bland annat har vi varit i Stockholm och hjälpt till att ta hand om våra älskade barnbarn. Benjamin är alltid glad när vi kommer och det är så mycket som händer med Rebecca. Hon har börjat att härma och skrattar mycke. De ger oss mycke glädje.
Förra söndagen var vi i Bromma kapellförsamling.  Vi hade en trevlig inspirationsträff där.  De har hållit igång i två år nu, men listan hade gått vilse på något sätt. (Det har hänt i andra församlingar också.)  I alla fall, flera som var med på den vilse listan dök upp och vi fick några nya bedjare också. Det bästa var att mitt i mötet dök listan upp tillsammans med några bönehäften och vi kunde konstatera att ingen hade hoppat av under den här tiden.  Alla var överens om att det är viktigt att ha en träff en eller två gångar om året. Margareta, som är samordnare tillsammans med Brid, kommer att ha listan på sin dator i fortsättningen och också hålla i inspirationsmöten.
Vi har också haft Biskopsvisitation i Karlstad och samtidigt  firat vår Krykoherdes 40-årsdag. 11 barn blev också konfirmerade. Biskopen gav oss en vitamininjektion genom sin föreläsning om hur vi kan känna Guds närvaro i allt och alla som omger oss. Han kom tillbaka till detta när han predikade under konfirmationen. Han hade varit ute på morgonen och gått förbi Värmlands museum där han såg ett citat av Selma Lagerlöf på museets yttervägg:  "Gud, låt min själ kommer till mognad innan den skördas".  Det är underbart hur vi kan erfara Herrens närvaro och mogna bara vi vandrar med öppna öron och ögon.
Följande kommer från vad jag läste på "Living Space" idag, som handlade om dagens texter.
A prayer to live by 
Perhaps we could finish with the words of a prayer of Cardinal John Henry Newman (slightly adapted), which beautifully expresses what we have been considering:
"Dear Jesus,
help me to spread your fragrance everywhere I go.
Flood my soul with your spirit and life.
Penetrate and possess my whole being so utterly
that all my life may be only a radiance of Yours.
Shine through me and be so in me
that every person I come in contact with
will feel your presence in me.
Let them look up and see,
not only me, but also Jesus."
Varma vårhälsningar,
Colette
                                           
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?