2011-01-08

 

Veckobrev

Hej allihopa,
 
Här kommer Fr.Johnny´s brev igen. Den här gången för 2 veckor. Det är ledsamt att läsa att han kommer att lämna Esker.  Det är en väldigt fin plats.
 
Christina från Dahlby  har berättat om Biskop Anders upplyftande predikan om Guds Moder i Malmö, den 1 januari. Se nedan:
Tack för den vackra betraktelsen om Maria och Jesus. 
Igår höll biskop Andres OCD en fin predikan vid pontifikalmässan i Malmö - han kommer varje år sedan 10 år och firar Guds Moders mässa i Malmö. Han visade oss också Jungfru Maria som föredöme på tre sätt: 1) hur hon lade sig på knä  i tillbedjan inför den nyfödde Jesus; Den heliga Birgitta hade sett i en syn hur Guds Moder fallilt på knä för den lille Nyfödde och tillbett honom i stället för att ligga kvar (på födslobädden med Gossen på magen - dessa sista ord sa han inte. Det undras ju också hur hon födde Honom). 2) Maria begrundade allt i sitt hjärta. Ett föredöme för betraktande bön, kontemplation, således. Vi måste försöka hitta tid för att begrunda Guds Ord och hemligheter. 3) Biskopen talade om en staty, där Jesusbarnet ligger i Marias utsträckta hand. Vi kan ta det som en förebild och tänka på att vi vilar i Jesu hand, vad som än händer. Således blir Maria en förebild för oss i tillit och förtröstan.  Han sa mycket annat som var utmärkt, bl a att vi skulle be att Malmö blir en fredens stad, liksom hela vårt land och hela världen. Jesus är Fridsfursten och Maria, som vi firar den 1 januari, är Fredens och Fridens Drottning.
 
Joanna Agetorp har meddelat mig att Den Heliga Familjen triptyk, som hon gjorde för Nordiska Katolska Familjekongressen i Jönköping 2010, nu finns  som vykort. Några finns hos den Katolska Bokhandeln i Stockholm.  Man kan också köpa dem direkt från Joanna för 15 kr. styck som privat person, men köper man flera av andra skäl kan man får dem för inköpspriset, som är 7:50 för enstaka eller 6 kr/st för 100.  Kontakta Joanna för information tel. +4644350842;  epost: joanna@agetorp.net  .
Själva triptyken finns hos St. Ansgars Katolska församling i Södertälje.
 
En ny reflektion från Fr. Neary S:J  om Dop finns på bloggen http://standigbon.blogspot.com
 
Vi får inte glömma att be för Helen, som ska till Uppsala för behandling.
 
Jag skulle bli väldigt glad om någon kunde skriva om svar på bön. Jag vet att många har känt sig burna av våra böner, men konkreta berättelser är upplyftande och inspirerande.
 
Christ child, may your love fill the earth.
 
Varma hälsningar,
ColetteFr. Johnnys senaste veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?