2012-03-04

 

Veckobrev

Hej allihopa;
Här kommer Fr. Johnnys brev för två veckor.  Jag tycker det är inspirerande när han berättar vad han håller på med. Vi får inte glömma att be för honom och hans arbete.  Det är  i Nordirland som han är mest verksam nu.
Det är med glädje jag kan nu berätta att datum och plats är fixat för Ständig Bön för Äktenskap och Familjens jubileums möte i Stockholm.  Det kommer att äga rum lördagen den 1 september i Immanuelskyrkan (som tillhör Missionskyrkan) och inte den 25 augusti som jag nämnde tidigare.  De har en stor sal med plats för mer än 200 personer och ett stort torg där vi kan fika. De ordnar kaffe/te och en dubbelsmörgås för 50 kr. Vi får också låna kyrkan för Mässan.  Det känns speciellt glädjande att vi  har en grupp som tillhör Ständig Bön i Missionskyrkan i Rönninge, Stockholm och att Jesuiterna firade sitt 100-årsjubileum i Immanuelskyrkan.  Jag talade med Fr. Johnny igår och han ser fram emot att få besöka oss igen. Jag tror det här datumet passar honom bättre än det andra datumet.  Många av er kommer säkert ihåg mötet som vi hade i Vadstena för 5 år sedan.  Fr. Johnny är en väldig inspirerande person.
Bön kan kännas väldigt torrt, ibland så vi behöver inspiration. Tacksam on ni ber speciellt för förberedelserna för dagen, att de, som är kallade att delta svarar på kallelsen. Må den Helige Ande inspirera och hjälpa oss. 
John, som vi bad för förra veckan, har nu haft sitt första möte med Immigrationsverket.  Det verkar har gått bra och han har en bra advokat, men man kan aldrig vara säker .Vi måste fortsätta att be att han får ett positivt svar den här gången.
Bernadette, som har den glädjen att vänta sitt andra barn, vill att vi ska be för henne.  Hon har varit sjukskriven i flera veckor men kommer att arbeta igen imorgon och är lite nervös, ifall hon inte klarar av det.  Må Herren ge henne den styrka hon behöver för att klara av arbetet, som hon har framför sig.  Må Moder Maria beskydda Bernadette och barnet.
Thomas Fredestad från Catholica skrev så här:
"Satt och tittade på bloggen för ständig bön. Tänkte på den bok om bön vi nyligen gav ut "Börja be på nytt" av Peter Kreeft.  Det är verkligen en bra bok om bön för alla "vardagsheliga", som kanske fortfarande känner sig lite osäkra ibland på hur bönen borde vara. En bra hjälp för ett rikare böneliv helt enkelt". Boken kan du läsa om här:
http://catholica.se/Visa_detaljer.asp?BokID=247
Björn Håkonsson har skrivit en bok "Lovad vara Herren, Jesus Kristus.  Den är gratis och kan`beställas från Sta.Marias Folkhögskola i Malmö.
Den här vill jag försöka leva efter:
"Tillit ger en enorm frihet. Du gör så bra du kan och resten får Gud klara av. Och han klarar det!"
Wilfrid Stinissen "Idag är Guds Dag".
Varma hälsningar i andra veckan i Fastan,
Colette
 
Fr. Johnnys senaste veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?