2012-04-22

 

Veckobrev

Hej allihopa;
Vi har varit i Stockholm igen, hos våra barnbarn Benjamin och Rebecka. Jag följde med Linnea och Rebecka till Barnmässan i söndags. Det är alltid inspirerande när man ser de små barnen gå fram med sina pallar efter evangeliet och sitta vid prästens fötter.  I söndags var det Fr. Josef som firade barnmässan.  Han förklarade evangeliet på en finurligt sätt. Han tog fram ett cyckellås och frågade barnen vad man använder detta till.  Vi håller bort tjuvarna genom att låsa våra dörrar hemma kom man fram till. Herren kom in till där ljärungarna befann sig trots att dörrarna var låsta.  Han förklarade att vi inte kan låsa ut Herren. Han finns överallt och det enda vi behöver göra är att öppna våra hjärtan.
Jag var med i barngruppen efteråt också och det var en upplevelse att se hur de små barnen lyssnar, samarbetar och hjälper till.  Patrick, som håller i gruppen, förklarade för mig att han hade tagit sin äldste son till vuxenmässa i många år. Sonen tyckte det var tråkigt och vill inte gå i närheten av Kyrkan längre.  Nu tar Patrick sina små döttrar till barnmässan och tar hand om barngruppen själv. Så kan det gå, men jag tror sonen kommer tillbaka för han ser hur hängivna föräldrarna är.
Min bön är att alla församlingar förstår vikten av att ta hand om barnen från en väldigt tidig ålder. Om de gör detta kommer barnen att förstå att Jesus sade "låt barnen komma till mig" och det blir naturligt för dem att gå till undervisning, när det är dags. De känner sig hemma i Kyrkan och får kompisar där och det betyder väldigt mycket.
Jag pratade med Alicja under veckan.  Nu har hennes man Zenum kommit hem. Han har varit på rehabilitering efter stroken och det gick ganska bra, men det måste förtsätta förstås. De har en tuff tid framför sig. När något sådant händer förlorar båda parter en viss frihet.  Må Herren låta Zenums helande gå snabt framåt och må både Alicja och Zenum känna sig burna av Herren och få det tålamod och den kraft från den Helige Ande, som situationen kräver.
Risen Lord you are our peace, risen Lord you are our joy, risen Lord you are forever with us.
Uppståndne Herre, Du är vår frid, uppstandne Herre Du är vår glädje, uppståndne Herre Du är alltid med oss.
Fr. Donal Neary  (reflektionen kommer att finnas på bloggen och är värd att läsa.)


Varma hälsningar;

Colette


Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här. 


Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?