2012-10-14

 

Veckobrev

Hej allihopa;

Idag känner jag mig lite' ledsen. Jag fick nyheter från Irland igår om Rosemary och hennes man Tom. Rosemary är en barndomsvän till mig, vars man plötsligt gick bort i sömnen i fredags morse. Våra mödrar blev vänner när de gick i samma skola, så vi kan gå tillbaka en lång tid. Jag var med Rosemary när hon träffade sin blivande man. De var lyckligt gifta i 38 år, men tyvärr inte välsignade med barn. Ändå blev jag inspirerad av samtalet. Hon var tacksam över det sätt, som han hade somnat in på.  Om han hade vetat att han skulle dö skulle han ha varit väldigt orolig om hur han kunde säga adjö till henne.  Hon sade också att hon kunde inte ha haft en bättre man och att de hade varit lyckliga tillsammans. Hon är överväldigad över grannarnas och vännernas medmänsklighet och generositet just nu.  Folk kommer och gå med mat och stannar och  berättar historier om hennes man och om vad han betydde för dem. Hon behöver inte tänka och finner det väldigt "trevligt". Jag har erfarenhet av sådant på Irland tidigare också. De flesta av oss behöver folk omkring oss när vi har sorg. Det är verkligen en gåva att kunna ta sorg på det här sättet, men jag är tacksam om ni ber för henne, för hon har en tuff tid framför sig.  Herre, tack för Toms liv och för deras lyckliga år tillsammans och må han vila i frid och må Rosemary känna tröst och Din närvaro i allt som händer.

Be också för två par, som har gått skilda vägar.

Jag har inte hört från Kerstin den här veckan, men vi får inte glömma att be för dem.

Christina från Dalby skriver: "jag är så tacksam";
"Dessa dagar är jag uppfylld av tacksamhet för att min villa i Dalby blivit såld så snabbt. Efter visningen i söndags tog det bara en dag, innan ett slutbud var lagt, och jag är så överväldigad över den snabba och tillfredsställande processen. Den helige Josef har fått ta emot böner varje dag hela sommaren för att jag skulle hitta en lägenhet i Malmö och för att villan skulle bli såld, Nu har dessa böner blivit uppfyllda. Jag tvekar inte att tacka den helige Josef och bekräfta hans faderliga omsorg och mäktiga förbön. Nu ber jag att familjen som kommer att flytta in i villan kommer att trivas och att Gud välsignar dem på allt sätt." Herre, tack för att Christina är så inspirerande och uppmuntrande.

Margareta Åhle och Marina Håkonsson har båda skrivit och berättat att sången från Taizé ("Känn ingen oro") ursprungligen är författad av ingen mindre än Theresa av Avila. Tack för detta. 
Let Your face shine on us O Lord, that we may see Your reflection in each other.
Låt Ditt ansikte lysa över oss O Herre, så att vi må se Dig speglad i varandra.
Donal Neary S.J.

Varma hälsningar;
Colette


Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?