2013-01-13

 

Veckobrev


Hej allihopa;
 
Vi har haft ett fint men intensivt julfirande med barn och barnbarn och nu har vi barnbarnen Benjamin och Rebecka hos oss i några dagar, medan föräldrarna organiserar familjens flyttning. Vi märker att barnbarnen växer fort, kommer väldigt bra överens och har stor fantasi. Mamma Linnea sade att vi inte behöver ingripa om de är osams, att de för det mesta löser sina egna konflikter själva och det gör de. Bland annat älskar Benjamin att bygga med lego och Rebecka älskar att spela teater.  Hon är Pippi Långstrump och lyfter en gunghäst.  De drar varandra in i leken. 
 
Idag började undervisning för barn i vår församling, efter juluppehållet.  Föräldrarna träffas samtidigt, men tyvärr är det inte så många föräldrar som deltar. Vi använder KPN ´s material "Kallad att vara förälder". Dagens tema var "vägar till tro i mitt liv". Deltagarna hade mycket att komma med.  Några saker som nämndes var  prästen , familjen, Barnmässan, undervisning, kärlek i Kyrkan, födelse av barn, erfarenhet av hur fadern i familjen växt i tro under sjukdom, dop, äktenskap. En förälder berättade att han hade haft en klar känsla av Kristus närvaro i familjen när han var barn. Samma förälder berättade att han som barn hörde att "ärlighet" var den första saken som var viktig. Om barnen berättar om "dåliga" saker som har hänt ska man inte bli arg, istället uppmuntra deras ärlighet. Jag blev inspirerad, glad och styrkt av samtalet och vi kommer att utveckla det vidare nästa gång. Det var roligt att komma hem och ha 2 små barn i huset.
 
Nu är julsäsongen nästan över och det slutar men firande av Jesus Dop idag,  Låt oss fira vårt eget dop också och nu, under trons år, låt oss be att vi växer mer och mer i kärlek till Kristus och våra medmänniskor.
 
Jag har inte hört något från Kerstin och Andreas, men vi får inte glömma att be för dem.
 
This is the time most Holy Spirit when you,
one with the Father and the Son,
come and shed Your light
on the hearts on the faithful
 
Den här är tiden, mest Helige Ande, när Du,
en med Fadern och Sonen,
kommer för att sprida Ditt ljus
på de troendes hjärta.
Pray as you go imorse
 
Varma hälsningar;
Colette
 

Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?