2013-03-10

 

Veckobrev


Hej allihopa;
Här kommer Fr. Jonnys inspirationsfyllda brev igen, i början av 4e veckan i Fastan. Tiden går så fort.
Tyvärr fick jag dåliga nyheter under veckan.  Rosemary, som förlorade sin man Tom i november och som vi har bett för gick själv bort under veckan.  Det hände helt oväntat för de flesta. Sista gången jag pratade med henne var före jul och jag hade faktiskt tänkt ringa till henne den 8 mars, min bönedag och kanske hennes bröllopsdag. Hon mådde inte bra och började gå ner i vikt och alla trodde det var på grund av Toms bortgång. I mitten av  februari gick hon till läkaren och efter olika prov konstaterade de att hon hade cancer och att den var obotbar och att hon inte hade mycket tid kvar.  Hon accepterade sitt öde och förenades med Herren och Tom den 6 mars. Jag känner mig väldigt kluven mellan att tänka att hon inte hade barn och barnbarn och att livet måste har känts väldigt tomt för henne, varför det förmodligen var det bästa som kunde har hänt henne och, å andra sidan, sorg över att ha förlorat en barndomsvän. Hennes släkt tar slut nu, eftersom Rosemarys bror Joseph inte heller har några barn.  The ways of the Lord are mysterious. Herrens vägar är outgrundliga.  Herre, tack för Rosemarys liv och må allt, som hon har gjort, bära frukt, frukt som består och må hon vila i frid. Var med Joseph och låt honom känna din närvaro i sin sorg.
Jag fick nedanstående brev från Maria E. Fongen, som jag träffade på Kongressen i Jönköping för några år sedan. Hon kommer från Norge, bor just nu i Qatar och ber med oss den 8e i månaden. Det är alltid en glädje att höra från  henne. Jag har själv nu, enligt hennes förslag, "adopterat en Kardinal" och tycker det är viktigt att alla Kardinaler följer den Helige Andes ledning.
"Dear Friends,
I saw this initiative on the Norwegian Catholic website, katolsk.no, and found it very appropriate at this time preceding the election of our new Pope: http://www.adoptacardinal.org/ It is the German Catholic Youth group, Jugend 2000, that promotes this prayer campaign. Each of us is given one special cardinal to pray for until three days after the Conclave. If this is something that appeals to you, join in, in the faith that through the work of the Holy Spirit the cardinals will elect a good Pope. If not, I hope you can forgive me for disturbing you.
Warm greetings, in Christ,"
Kerstin skickade följande till mig under veckan, som jag tror ni blir glada av att höra:
"Vi stannade en vecka på lasarettet. Elias har ökat fint i vikt. Han har haft en del magknip, men överlag mår han bra.
Det är stort att bli fler i familjen - att lära känna Elias, varandra och sig själv i detta nya."  Helige Ande vaka över familjen och Moder Maria, beskydda dem.
Tacksam om ni ber för ett par, som har varit gifta i några år och längtar efter att få barn.  Herre, var med dem och vi ber att de får gåvan av ett nytt liv i familjen.
Tidigare har vi bett för Bertha och Tommie´s vänner, Antal och Lubica.  Antal, som har cancer, får nu morfin genom en pump, så tiden är nära. 
Herre vi ber att du är med Antal och att han känner din närvaro i allt som händer. Vi överlämnar honom i Dina heliga händer. Vi ber att vad som än händer blir det en andlig upplevelse för hela familjen.
Bibbi skrev under veckan och jag känner nästan hennes oro för sin dotter och barnet, som är på väg.
"Vi har just kommit hem efter tre månader i USA. Min dotter Virginia bor i New Hampshire och väntar sitt andra barn - lilla Lydia fyllde 2 år i julas. 
Virginia ringde just - klockan är 4 på morgonen därborta - och meddelade att hon ska till sjukhus för att undersöka vad det är för fel på hennes matsmältningskanal. Hon bara kräks och kan varken äta eller dricka någonting. Det är allvarligare än vanlig "morning sicknes" Hon fick dropp flera gånger medan vi var där. De misstänker att tarmen är blockerad, vilket i så fall betyder operation, som ju är riskabelt i hennes tillstånd. Hon är ung. 6-7 veckor inne i graviditeten..... jag skulle helst vilja åka tillbaka direkt för att vara där och stötta henne."
Jag tycker det här är hemskt och jag saknar ord.  Låt oss be för dem att allt händer enligt Herrens vilja.
Janets väninna, som väntar på njurdonation, fick  hjärnblödning och finns kvar på sjukhuset.  Hon känner igen familjen och kan kommunicera med dem. Så småningom får hon rehab.
Det går långsamt framåt.  Herre, tack för att du helar. Var med alla, som är med i denna process och må X bli helt återställd och få den njure hon har väntat på så länge.
Det är mycket den här veckan och jag hoppas jag har kommit ihåg alltTacksam om ni ber när ni får brevet, för då blir det många böner, som Christina skrev en gång.
God of suprises, I stand in awe of your power. Strengthen my faith so that I may turn to you first in times of need.
Grant me the grace to believe as Mary did that nothing is  impossible for you.
Överraskningarnas Gud, jag står i förundran över Din makt.  Stärk min tro så, att jag först må vända mig till dig när jag behöver något.
Ge mig nåden att tro, som Maria gjorde, att ingenting är omöjligt för Dig.
Loyola Press igår.
Det här blev långt. Hoppas ni orkar läsa det.
Varma hälsningar i 4e veckan av Fastan;
Colette

Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?