2013-11-30

 
Hej allihopa;
 
Jag har fått nyheter om Janets väninna, som fick en njure av sin bror. Hon har klarat operationen bra och är väldigt energisk.  Brodern har åkt hem och mår bra. Deo gratias. Må brodern blir välsignad för sin generositet.  
 
Christina skulle få sin hjärtoperation under veckan och jag tror den har ägt rum, annars hade hon hört av sig. Det är en komplicerad operation och om jag har förstått rätt tillbringar hon några dagar på intensiven innan hon kommer till hjärtavdelningen på sjukhuset.  Hon är tacksam om vi fortsätter att be för henne.  Herre, vi vet inte hur det är med Christina, men vi tror att det har gått bra. Vi ber att Du fortsätter att vaka över henne och inspirera sjukhuspersonalen, så att hon får den bästa möjliga vård. Var med familjen, så att de och Christina känner sig burna av våra och andras böner. Må Christina bli helt återställd.  Jesus heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Edwin har skickat följande mail under veckan:
"Tack om du och bönegrupperna ville be för en vän till mig. Hans fru lämnade honom och skilde sig. Deras son sade på dagis: 'Min mamma har stuckit ifrån oss.' Hon tar inte barnet till dagis eller andra aktiviteter eller sköter om honom utan allt detta har pappan fått göra. Trots att han hjälper henne när hon ber om det vill hon honom illa. Nu har hon anmält honom, yrkar på fängelsestraff och har ansökt om enskild vårdnad. Dagiset där pojken går har anmärkt att hon inte hämtat pojken och inte kommer till föräldramöten utan det har alltid varit pappan som gjort det. Nu vill denna underliga kvinna flytta pojken till ett annat dagis. Pappan har bett mig be för honom. Det gör jag varje dag och skulle vilja att så många som kan i bönegrupperna också ber för honom och hans son. Jag har sagt till honom att han i sin tur ska ansöka om enskild vårdnad av deras son samt att han ska be dagis om skriftligt utlåtande. Får han den så kommer han att låta mamman träffa barnet som om de hade delad vårdnad, alltså som nu. Till skillnad mot henne förstår han att det är viktigt för barn att ha en så bra relation som möjligt till båda sina föräldrar, att båda är oerhört viktiga för och älskade av barnet, och att alla barn har rätt till detta. Min vän jobbar som läkare och studerar dessutom till specialist. All sin fritid ägnar han åt barnet. Närhelst hans fru ber honom om hjälp ställer han upp. På grund av allt detta ber jag om böner för honom i hans mycket svåra situation. Tack för det."
Herre, du vet vilket lidande det är när ett par går skilda vägar. Vi ber Herren att du helar parets sår så att de kan samarbeta på bästa sätt för pojkens skull. Du förstår Pappans smärta. Låt honom känna sig buren av våra böner så att han orkar klara situationen. Var med  pojken och låt honom inte känna sig övergiven. Låt båda föräldrarna få det mänskliga och andliga stöd de behöver. Moder Maria, lägg din skyddande mantel över barnet. Låt sunt förnuft råda i situationen.
 
De som vill har möjlighet att delta i en Novena för alla syriska flyktingarna som kommer till Sverige, att de får ett bra mottagande. Initiativet kommer från Södra dekanatets pastoralråd. Man ber en dekad av rosenkransen, om den Helige Andes utgjutande. Vi startar novenan söndagen 1/12, på Första Advent, och den avslutas måndagen den 9/12 på Jungfru Marias utkorelse och fullkomliga renhet. Så precis som vår Påve Franciskus lämnade hela världen till Jungfru Marias hjärta vill vi  lämna alla syriska flyktingar, som kommer till Sverige och alla som flytt till andra platser och de som är kvar i sitt krigshärjade land, i Jungfru Marias händer.
Jag såg en glad Påve på Irländsk TV under veckan . Han vill att vi ska betona glädjens budskap. Låt oss tänka på detta när vi tänder Advents första ljus!
I begynnelsen fanns Ordet
och Ordet fanns hos Gud
och ordet var Ljus...
och Ordet var liv,
och livet var människornas ljus.
Och ljuset lyser i mörkret,
och mörkret har inte övervunnit det...
Ingen har någonsin sett Gud.
Den enda sonen, själv Gud och alltid nära Fadern,
han har förklarat honom för oss.
Joh 1.:1, 4-5, 18
 
Varma hälsningar under första veckan i Advent,
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här. 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?