2013-12-15

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Jag blev väldigt glad när jag fick följande från Marie-Therese:
"Vi träffades i Ängelholm och jag fick häftet 'Ständig bön för Äktenskap och Familj' av dig. Jag har precis avslutat min bön och tänkte därför på dig och alla andra som ber med oss i detta ämne.
Frid och ljus till dig och alla som ber denna Luciadag och andra dagar i månaden."  Tack Marie-Therese.
 
Jag fick följande från Benedikta, som är väldigt uppmuntrande:  "Jag kan bara hålla med, det finns så mycket att vara tacksam över! Jag har lärt mig mycket under de gångna åren, inte minst detta! ... "Jesus, jag litar på dig" är ju kärnan av  barmhärtighetsrosenkransen, som på ett enkelt och inträngande sätt appellerar just på Guds stora barmhärtighet. Samtidigt så hjälper det, tycker jag, att våga släppa tyglarna för att Gud ska ta över. Vi alla, tror jag, har erfarenheter av det."  Tack Benedikta.
 
Jag har inte hört någonting från Christina från Malmö/Dahlby, men förmodligen ligger hon fortfarande på intesiven. Jesus, Helige Hjärta, vi litar på Dig.
 
Yvonne, en god vän till mig, som jag har nämnd tidigare har nu fått tid för sin gastronomioperation i början av januari.  Nu måste hon äta bara soppa fram till dess och två veckor efteråt.  Yvonne har polio sedan barndomen och måste gå ner i  vikt för att kunna operera axlarna. Tacksam om ni ber för henne och familjen. Hon säger att hon är glad att slippa julmat eftersom vi äter allt för mycket över jul och det är sant.  Jag kan tänka att det är jobbigt för alla andra när hon bara äter en speciell sorts soppa. Herre, jag överlämnar Yvonne till Dig. Du vet vad hon har framför sig.  Ge förståelse till Tomas och familjen om Yvonne känner sig grinig.  Låt hela familjen känna sig burna av våra böner. 
Jesus Helige Hjärta, vi litar på Dig.
 
Som vanligt har Fr. Johnny skickat oss några viktiga ord. "His only desire is that we would be people of compassion for one another and gentleness with one another. Hans (Herrens) enda önskan är att vi skulle vara människor med medlidande med varandra och ömhet mot varandra." Resten finns i brevet.
 
När våra bekymmer är så stora, att vi inte ens kan formulera våra böner, kan vi luta oss mot Jesus. När du är alltför trött för att orka lyfta huvudet, luta det då mot hans skuldra i vetskap om att din börda kommer att delas, lyftas upp och slutligen finna ro. Han har sagt det och är trogen sina löften.
Sacred Space/Heligt rum
 
Holy Word of God, open my ears.
Soften my heart.
Grant me the grace of trusting you in all things.
Heliga Guds ord, öppna mina öron.
Mjuka upp mitt hjärta.
Ge mig nåden att kunna lita på Dig i allt.
Loyola Press
 
Varma hälsningar under tredje veckan i Advent;
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?