2014-02-16

 

Veckobrev

Hej allihopa;


Det var väldigt trevligt att komma till det lokala inspirationsmötet i Uppsala. Sju nationaliteter var representerade bland de 22 personer som deltog och vi fick även några nya deltagare . Någon sade till mig tidigare att ständig bön för äktenskap och familj förenar de olika grupperna i församlingen. Det finns över 40 församlingsmedlemmar i gruppen.

Vi diskuterade hur vi kan sprida ständig bön i församlingen, speciellt inom de nationella grupperna. Det var glädjande att representanter för de olika grupperna åtog sig det här uppdraget. Som vanligt började vi vår träff med "Gränslöshetens Bön"; Det är en meditativ bön, som alltid har en lugnande påverkan på sinnesstämningen. Det var flera personer som gav exempel på hur de hade erfarit bönesvar. Någon berättade om Maria Knutlöserskans Novena och hur det alltid gav bönesvar.Vi avslutade med att be avsnitt tre, kompletterad med personlig bön, i det röda häftet.

Bibi skrev följande till mig:

"Snälla ni, kom ihåg min dotter Charlotte i era böner. Hon längtar efter att få en egen familj, men har ännu inte hittat den stora kärleken. Tiden går, hon är 39 år nu.... Måtte hon snart finna sin livskamrat". Herre vi ber Dig, Du som är källan till allt liv och all kärlek, visa Charlotte vägen till sin livsledsagare. Må allt ske enligt Din vilja.


Förra veckan bad vi för en familj som har det speciellt svårt.  Mamman är oanträffbar just nu och kan somna in när som helst om hon inte har redan gjort det. Herre, vi överlämnar  Mamma och familjen i dina heliga händer. Du vet vad de går igenom. Låt dem inte känna sig ensamma i sin sorg och inspirera andra hur de kan visa medkänsla och hjälpa dem. Låt dem känna din närvaro och känna sig burna av andras böner.  Moder Maria, du som vet vad lidande är, var med dem och vaka över dem.


Linnea har berättat om en intressant workshop på dottern Rebeckas förskola, som hon deltog i under veckan. Det handlade om att förstå och pröva hur empatisk kommunikation kan bidra i samspelet med barn.  Bland annat pratade de om att när man uttrycker beröm, gör det genom att  prata om processen, då får barnet mer tilltro till vad det har gjort och mer tillit till vad det kan göra. När man hamnar i en konfliktsituation, istället för att säga att nu måste du göra si eller så, lyssna till vad barnet har att säga - sedan lyssnar det på dig. Resultatet blir att barnet känner sig lyssnat till på ett helt annorlunda sätt och blir mer benäget att göra vad du vill.  Jag kommer ihåg att Bengts pappa för många år sedan sade att när han var liten var barn inte värda något över huvudtaget.  När jag var barn var det smisk som gällde och ibland visste man inte varför.  Det är skönt att det har ändrat sig och utveckling och erfarenhet om hur man ska uppfostra barn går framåt. Det är så viktigt att barnen växer upp med kärlek och vet vad empati är för något; Då blir de empatiska själva.


Loveing God, I am so grateful for the gift of faith.

Strengthen me to live more fully in your love

as shown in the life of Jesus Christ.

Kärleksfulle Gud, jag är så tacksam för trons gåva.

Stärk mig att leva mer fullständigt i Din kärlek, 

som den visar sig i Jesus Kristus' liv.Varma hälsningar;

Colette

Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här. 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?