2014-04-09

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Här kommer Fr. Johnnys brev för 2 veckor, för den här veckan och veckan som kommer, Palmsöndag, som är början av Stilla veckan och angående Stilla Veckan säger Fr. Johnny till oss  "we need to take time at a family level and also at a personal level to get in touch with the most inspiring and life-giving love story ever told / vi behöver ta tid som en familj och också som individer för att bli berörda av den mest inspirerande och livgivande kärlekshistoria som någonsin berättats". 
 
Vi hade en inspirationsträff för ständig bön här i Karlstad i söndags. Det var en glädjande erfarenhet. Vi är ungefär 50 personer av alla ålder i vår lite församling, som ber den 8e i månaden. Bertha och jag tog personlig kontakt med alla på något sätt och vi var 20 som kunde träffas i söndags.  Alla fick berätta hur de mådde och på det sättet blev gemenskapen lite djupare. Det blev ett öppet och hjärtligt möte.  Vi bad förstås Gränslöshetens Bön.  Bertha föreslog att vi skulle be det första avsnittet i häftet som handlar om barn den här gången och det gjorde vi. Det finns så mycket som kan gå snett för barnen och de behöver verkligen våra böner. 
Hittills har vi haft inspirationsträff en gång om året, men en del tyckte att det var för lite och att det skulle behövas två gångar om året. Den här gången kolliderade mötet med undervisningen i lördags och Mässan i Arvika i söndags. Om man inte kan delta under hösten kan man förhoppningsvis delta i mötet under våren, så i fortsättning kommer vi att träffas två gångar under året.  Det var verkligen glädjande att få veta att även de, som inte kunde delta, var med "på distans" och fann det givande.
 
Jag har glädjande familjenyheter också.  Vi fick vårt fjärde barnbarn i lördags. Erika, Francis´s fru, födde en pojke, 3.600 gram och 54 cm lång.  Det hela var över på två timmar och Erika och bebisen fick åka hem samma kväll.  Storebror Casper fick inte tid att sakna sin mamma och har tagit det hela väldigt bra. Det är svårt att tro att vårt yngsta barn är pappa till 2 barn. Jag vill tacka alla som bad för familjen. Herre, du som är källan till allt liv. Tack för gåvan av ett nytt liv. Vi överlämnar bebisen till din omsorg och ber din Moder Maria att lägga sin beskyddande mantel omkring honom. Herre, var med familjen. Du vet att det alltid är en omställning när man får ett nytt liv i familjen. Helige Josef, be för dem.
 
Bibi vill ha böner för sin son Patrick, som blev skadad i en olycka för några år sedan och för sin dotter Charlotte, att hon träffar sin livskamrat. Herre, vi lägger hela Bibis stora familj i dina heliga händer, speciellt Patrick och Charlotte. Du vet vad Patrick bäst behöver och kan leda Charlotte till sin livskamrat.  Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Spirit of God, fill me to overflowing with the wonder and love of You.
Let me spread your loving goodness to all those around me.
Guds Ande, fyll mig till brädden med förundran och kärlek till Dig.
Låt mig sprida din kärleks godhet till alla runt omkring mig.
Loyola Press den 8e april.
 
Ha en fin vecka. Vi hörs igen under Stilla Vecka.
Varma hälsningar;
Colette
 
 

Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här. 
 


Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?