2014-05-04

 

Veckobrev

Hej allihopa;
Just nu tänker jag främst på Fr. Göran Degen, som dog i sömnen den 27 april.  Hans ande har verkligen präglat stiftet och det finns många i stiftet som sörjer honom nu. Jag träffade honom i somras i Arild, när vi firade vår 40e bröllopsdag med barn och barnbarn. Han bodde några dagar med Familjen Nyman i huset bakom oss och vi hade privilegiet att delta i vackra Mässor i det lilla kapellet där. Han hade varit hos Fr. Wilfrid, som hade sagt till honom att han skulle öva sig att ofta säga "Jesus, jag litar på dig."  Han gav denna lilla bön till mig som bot. Ett par dagar senare låg jag på operationsbordet och fick en njure och några körtlar bortopererade. Allt gick bra och jag var väldigt lugn. Jag känner tacksamhet. Tack Herre, för allt som Fr. Göran har gjort för dig under sitt liv. Må hans liv bära ännu rikare frukt. Må han vila i frid. Var med alla som sörjer honom.
Förbön behövs för en kvinna  som har en knöl i magen och kommer att bli opererad den 14 maj.  Herre, vi överlämnar den här kvinnan till dig. Vi ber att Din Helige Ande kommer att leda läkaren som utföra operationen och all sjukhuspersonal som är inblandad. Var med hennes man och pojkar och lindra deras oro. Jesus, Heliga Hjärta vi litar på Dig.
Linda Marie vill att vi ska be för hennes man Thaddaeus att han ska få ett arbete här i Sverige.  Han jobbar i Norge och den tid han är i Sverige med familjen  är ganska begränsad . Herre, du vet hur svårt det är för familjen som måste tillbringa lång tid ifrån varandra på grund av arbetet. Öppna dörrar som kan leda till ett arbete i Sverige för honom, så att familjen kan förenas igen. Helige Josef, be för dem. Moder Maria, vaka över familjen.
Josefa och Stefan vill att vi ska be för alla barn som är utsatta för våld och traffiking.  Be för Staffan, att han får tid snarast för sin höftoperation. Herre, du som är källan till allt liv, vi överlämnar alla barn som är utsatta för våld och traffiking till dig.  Det här är det värsta som kan hända ett barn och vi ber Herre, att du, som är källan till allt liv, öppnar dörrar, så att barn, som har erfarit sådana hemska saker kan bli räddade och helade och leva ett värdigt liv. Herre, Du vet att Staffan har mycket ont. Låt Staffan får sitt höftoperation snarast.
Vi har haft Linnea och familjen med oss i några dagar.  Det är så roligt med Benjamin och Rebecka. De har inga bekymmer och bara njuter av livet. Benjamin lärde sig att cykla på en större pojkcykel och Rebecka klarar av sparkcykel nu. Vi var barnvakt igår kväll medan föräldrarna fick lite egentid, som det heter nu för tiden. Vi spelade ett spel som heter "Resan" som vi har kvar sedan våra barn var små. De fick äta popcorn samtidigt. Vi hade det riktigt mysigt, som Rebecka sade.
Fr. Donal skickade mig en reflektion  , en inspirerande Emmaus berättelse, som angår oss alla.  
Spirit of life, you bring life to all of creation. Help me to follow where you lead.
Livets Ande, du ger hela skapelsen liv. Hjälp mig att följa med dit Du går.
Loyola Press
 
Varma hälsningar;
Colette
 
 

Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?