2014-08-10

 

Veckobrev

Hej allihopa;


Efter en månad med Francis och familj känns det lite' tomt här.  På många sätt var det en tuff månad för oss allihop, men samtidigt en väldigt givande månad. Vi fick bl. a. en väldigt fin relation till Casper 2 år och Rasmus nu 4 månader. Vårt favoritställe under den här tiden var Hammarö vägkyrka, där de har ett kafé under sommaren. Det ligger med fin utsikt ut över Vänern. Där finns också får, som Casper älskar och även möjlighet att ta ett dopp. Ett väldigt avkopplande ställe, med många träd och plats för Casper att springa.


Dk. Björn fortsätter sin resa och han når Sundsvall 12.30 söndagen den 10e augusti;  Härnösand 17.00 söndagen den 10e augusti och Uppsala 19.00 tisdagen den 12e augusti och Eugenia 18.45 torsdagen den 14e augusti och sedan kommer han till Luleå 12.00 söndagen den 24e augusti, Växjö 19.00 onsdagen den 27e augusti och Västerås 12.15 den 31e augusti 12.15.  Han berättar om sin bok Lyckliga i alla sina dagar. I samband med detta tar han upp Ständig Bön för Äktenskap och Familj. De två hör ihop. Herre, vi ber att boken och bönen bär frukt, frukt som består i alla församlingar.


Fick följande mail från Christina från Dahlby/Malmö. Det gjorde mig glad, speciellt eftersom jag själv får mycket inspiration från Jesuiterna och nu har vi även en Påve som är Jesuit. Deo Gratias.

"Tack för mailet, som vanligt!!!! Underbart att din make stöder dig. Det är ett stort vittnesbörd! Lovad vare Herren! Min dotter Louise har just varit i Skåne nästan en vecka och hälsat på släkt och vänner utspridda i Skåne, tillsammans med sin son Erik, 8 år, Underbart. Hon har fått så mycket inspiration genom jesuiterna i sin församling (S. Eugenia i Stockholm). Det är en fröjd att höra hennes goda tankar och uppleva hennes glädje i tron. Detta fördjupades i Rögle i maj under en ignatiansk vecka. Ignatius av Loyola var verkligen en mycket stor gåva till Kyrkan och mänskligheten."


Den här veckan skriver Fr. Johnny på ett inspirerande sätt om rädsla och mod.


Lord Jesus Christ

You always did the will of your Father

and you were always open to His call

faithful to the end.

Through the power of the Eucharist,

inspire me this day with a heart like yours,

ready, open and faithful.

Like Mary, your mother,

may I bring your love to those I meet.

Herre Jesus Kristus,

Du gjorde alltid din Farders vilja

och du var alltid öppen för Hans kallelse

trogen till slutet.

Inspirera mig den här dagen, genom Eukaristins kraft,

med ett hjärta som Ditt,

redo, öppet och troget.

Som Maria, din mor,

må jag bringa Din kärlek till dem jag möter.

The Messenger, tidskrift från Jesuiterna på Irland.

www.messenger.ie


Varma hälsningar;

Colette

Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?