2014-08-24

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Vi har varit borta nu ett tag och bland annat var vi några dagar i Stockholm och tog hand om Benjamin och Rebecka.  I söndags var vi allihopa och grannfamiljen i Kinaparken, Gripsholm, fikade och spelade boule. Benjamin och Rebecka har vuxit så mycket under sommaren. Vi gick på bio med barnen och tog dem till Skytteholmsparken i Solna. Det är underbart när en liten femåring lägger sin hand i din hand när man är ute och går. Vi följde med Benjamin till skolan i onsdags och var med om upprop. Läraren påminde dem om hur de reagerade när de började så kallade "Nollan". Alla barn sitter nu så lugnt och stilla och hon frågade dem om de hade övade sig att sitta still under sommaren.
 
Jag har fått en inbjudan från Maria Fongen som arbetar på Pastoral Centrum i Norge att komma dit i september.  De vill starta Ständig Bön för Äktenskap och Familj. Det är fantastiskt att det kan gå från Sverige till Norge. Jag är tacksam om ni ber för det. Herre, jag ber att dagen ska bära frukt, frukt som består
 
Dk. Björn skulle har varit i Luleå i söndags, men det blev ändrat, men iallafall kommer han till Växjö 19.00 onsdagen den 27e augusti och Västerås 12.15 söndagen den 31e augusti.  Han berättar om sin bok Lyckliga i alla sina dagar. I samband med detta tar han upp Ständig Bön för Äktenskap och Familj. De två hör ihop. Herre, vi ber att du är med Björn och inspirerar honom.
 
Vi har fått nyheter gällande den 2-årige pojke som vi har bett för. "Nu har min lille brorson fått sista behandlingen och en ny fas börjar för familjen. På ett sätt är ju han färdigbehandlad, även om uppföljning sker ofta framöver. Men på ett sätt är nu familjen lämnad lite utan skydd - det känns som om de nu får ta hand om sig själva och hänvisas för sina behov till andra sjukvårdande instanser. Så jag vore tacksam för särskild bön för föräldrarna, för nu börjar en lika svår tid för dem när de plötsligt antas befinna sig i normalt vardagsliv, men i själva verket har mycket själsligt och mentalt att bearbeta." Tack Herre, Du som är källan till allt liv, för Din omsorg om pojken.  Du vet hur det ligger till hos föräldrarna. Hjälp dem att inte vara rädda och låt dem inte känna sig ensamma. Vi ber att de fortsätter att få den mänskliga och andliga hjälp som de är i stort behov av.  "
Bertha vill att vi ber för en familj som har ett problem sedan lång tid tillbaka. Det är ett komplicerat problem. Herre, vi har fått bevis på att du hör bön. Vi lägger den här familjen i dina kärleksfulla händer. Öppna vägar för dem, så att de kan förstå vad det var som gick snett och på det sättet kunna förenas igen. Vi vet att ingenting är omöjligt för dig. 
 
Viola Martin, som är samordnare i Karlshamn, åker nu till Västindien för att ta hand om sin svägerska, som har Alzheimers. Hon är borta tills 29 april nästa år.  Hon är ängslig för sitt barnbarn, Ronja, som lider av anorexi. Hon blev bättre under en tid, men sedan fick hon bakslag och äter bara grönsaker. Jag tror att vi är många som har lite vetskap om anorexi och vet vilket lidande det är för den, som är drabbad av detta och för familjen. Viola vill gärna att vi ber för Ronja. Vi överlämnar Ronja till Dig. Du vet vad som ligger bakom hennes anorexi. Vi ber att hon får all hjälp och förståelse som hon behöver. Du vet hur svårt det är att ha ett barn som lider av anorexi. Låt dem känna sig burna av Dig och ge dem det tålamod de säkert behöver för att kunna handskas med situation. Jesus, heliga hjärta, vi litar på Dig.
Herre, vi tackar Dig för Viola och för vad hon har gjort för Ständig bön för äktenskap och familj.  Vi ber att du är med henne och svägerskan i Västindien och låt dem ha en fin tid tillsammans. Jungfru Maria, lägg din beskyddande mantel över Viola och hennes svägerska.
 
Gracious God, the world has great need of your love.
Open my heart to receive your grace
and the openness to be a sign of your love
to everyone I meet.
Nåderike Gud, världen är i stort behov av din kärlek.
Öppna mitt hjärta för att ta emot din nåd och låt  
öppenheten att vara ett tecken på din kärlek
till alla jag möter.
Loyola Press
 
Varma Hälsningar;
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här. 
 
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?