2014-10-26

 

Veckobrev

Hej allihopa;

Vi hade en inspirationsträff för Ständig bön för äktenskap och familj idag, i min församling i Karlstad. Det var ett mycket uppskattat möte.  Vi är 50 i vår grupp, utspridda över hela Värmland inkluderande även före detta församlingsmedlemmar, som nu finns på Malta, i Kina och i Tjeckien . Bertha och jag tog kontakt med alla före träffen på ett eller annat sätt och 21 av 50 deltog i mötet. I våras bestämde vi att vi skulle träffas två gångar om året. Om man inte kan komma en gång så kanske man kan komma nästa gång.  Glädjande är det att det finns nitton olika nationaliteter i gruppen. Vi började vår träff med att be Gränslöshetens Bön och sedan fick alla svara på frågan "Hur mår du och vad har du på hjärtat"? Det blev både bönesvar och böneönskemål.  Bertha föreslog att vi skulle avsluta med Avsnitt 1 från häftet, som handlar om "För alla som förbereder sig för äktenskap". Det är så skönt att ha Bertha som samordnare också. Vi inspirerar varandra och allt blir mycket lättare. 
 .
Som jag skrev förra gången kommer  vår son, Patrick, att gifta sig,  i Danmark, med en väldigt trevlig dansk tjej, Lise, den 8e november, som är min böndag för äktenskap och familjTacksam om ni fortsätter att be för dem.  Jag tycker Fr. Johnnys ord säger allt: Herre, välsigna Patrick och Lise, som förbereder sig för äktenskap. Hjälp dem att älska och värdesätta varandra mer för varje dag som går. Ge dem mod att sätta kärleken till varandra främst, så att deras liv fullkomnas och deras äktenskap blir glädjefyllt. Om detta ber vi genom Jesus Kristus vår Herre.

Diala, som vi har bett för tidigare, känner sig orolig.  Hon har berättat att hon har fått mycket hjälp av våra böner,  men det är bra om hon kan fortsätta att känna sig buren av dem. En av hennes systrar befinner sig i Tyskland med man och barn och har fått uppehållstillstånd. Röda Korset försöker hjälpa till så, att familjen, som är kvar i Syrien, kan komma till Tyskland.  Diala själv mår inte riktigt bra. Hon har svårt att sova  och  har ingen aptit.  Vi ber att du vakar över familjen, som finns kvar i Syrien och öppnar vägar för dem att komma till Tyskland. Vi överlämnar Diala till Dig. Moder Maria, lägg din tröstande mantel runt Diala och hjälp henne ta hand om sin hälsa, för sin egen skull och för barnens skull.
 
May we give all we have in our lives, giving in love, knowing that all we give is in itself a gift from God, the giver of all good gifts.
Må vi ge allt vi har i våra liv, ge det i kärlek,med vetskap om att allt vi ge i sig självt är en gåva från Gud, givaren av alla goda gåvor.
Fr. Donal Neary S.J.
Dublin
 
Varma hälsningar;
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?