2014-12-27

 

Veckobrev

Hej allihopa;

Hoppas ni har haft det bra! Vi har haft det bra, men lite lugnare än vanligt.  Tyvärr kunde inte Francis  med familj komma eftersom Rasmus blev sjuk. Patrick var med oss och vi var glada att han var här. Så kan det bli, men ändå hade vi det bra. Det blev lite mer tid för reflektion. Vi följde Påvens Mässa på TV och det var upplyftande. Igår följde jag ceremonin i Thailand, som också var upplyftande. Jag blev rörd av den där kvinnan, som hade förlorat två söner i tsunamin och som läste upp tre vackra dikter. Många tankar och känslor gick igenom huvudet på mig.Jag har den känslan, att genom lidande blir vi människor av kött och blod, om vi inte stänger in oss.

På söndag är det den Heliga Familjens Fest och Fr. Johnny skriver bland annat: It is only by working together as parents, as couples, as community, that we can hand on this most valuable gift of faith.  Make your home a place of love and prayer.  And make your faith community a place of joy and welcome and God’s favour. Det är bara genom att arbeta tillsammans, som föräldrar, som par, som en kommunitet vi kan ge trons värdefulla gåva vidare. Gör ditt hem till en plats för kärlek och bön. Och gör din troskommunitet till en plats för glädje och välkomnande och Guds nåd.
Nu är det snart 2015 och jag skulle vilja att vi ber speciellt för Påven.  Han har bett alla anställda i Vatikanen att be för honom och det måste vi också göra. Han bad också de anställda om förlåtelse för oförrätter. Han är ett föredöme för oss allihopa.  Han är modig. Herre, tack för Påve Franciskus. Vi ber att Du ger honom all nåd, visdom och mod han behöver för att kunna utöva sitt ämbete. Bevara honom från allt ont och må allt han gör bära frukt, frukt som består. Må han också får allt det mänskliga stöd han behöver.
Några av er har träffat Rosalin från Eskilstuna. Hon har deltagit i de träffar, som vi har haft för samordnare. Hon vill att vi ber för hennes bror, Arul Dass Anthony, som dog plötsligt på den 4e söndagen i Advent i Malaysia, av ett hjärtattack. Det blev en chock för Rosalin och för familjen och Rosalin mår inte alls bra. Rosalin förlorade sin man för åtta år sedan, just under den här tiden.  Herre, vi tackar Dig för Arul Dass Anthony. Må han vila i frid och må allt vad han har uträttat här på jorden bära frukt, frukt som består.  Vi ber att Rosalin och familjen kan känna sig burna av andras böner och må de få det mänskliga och andliga stöd de behöver. Tack för Rosalin och för det stöd hon är för familjen. Moder Maria,vaka över henne och trösta henne.
Jag har en glad nyhet.  För några veckor sedan bad vi för Bernadettes bror, som hade alkoholproblem och fick ett "wake up call".  Han har nu tagit tag i sitt liv, har gått med AA, har kvar arbetet, fast i en annan avdelning och äktenskapet har inte varit påverkat. Herre, tack för din omsorg för Bernadettes bror och vi ber att du fortsätter hjälper honom att vara stark och inte falla tillbaka till alkohol igen. Moder Maria, vaka över honom.

Loving Creator, you who formed my heart. Grant me the ability to keep and ponder all that you show me in the stillness of my heart.
Kärleksfulle skapare, du som formade mitt hjärta. Ge mig förmågan att behålla och begrunda allt som du visar mig i mitt hjärtas lugn.
Loyola Press

Varma Hälsningar,
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 


Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?