2015-03-21

 

Veckobrev

Hej allihopa;
Vi går med rask takt mot Påsk. Hoppas fastan hittills har varit bra för oss allihopa.  Jag tycker Fr. Johnnys sätt att tänka är extremt inspirerande. Han knyter ihop livet på ett underbart sätt. Nu har han skickat Cuple Prayer för Vecka 5 och 6.  I vecka 5 säger han att vi måste lyssna till Guds visdom. I vecka 6 säger han att Stilla Vecka är den mest heliga tid för oss som följer Kristus.  Det är kanske självklart men ändå är det bra att bli påmind. Jag har alltid älskat Påsk. Som barn tyckte jag bättre om Påsk än jul. Jul var alltid stressig men Påsk var lugn och alla var hemma och våren hade kommit.
Jag skulle älska att skicka bönehäftena på engelska polska och svenska  till Påve Franciskus men förmodligen skulle det vara bortkastat tid. Han skulle aldrig få dem.  De har även blivit översatta till spanska och portugisiska.
Farfar till den pojke vi bad för för länge sedan har hört av sig.  Ni kanske kommer ihåg att pojken hade en autism och försökte begå självmord.  Vi får bevis igen att Gud hör bön. Farfar skriver att den förbön vi bad hade ett väldigt stort och betydelsefullt värde. Det har  gått bra för pojken och han deltar i en utbildning i Stockholm och sköter både denna och sitt inneboende mycket bra. "Fast nu får vi verkligen be för att behov av nytt boende för honom till hösten går att förverkliga. För huset där han nu bor - ligger på söder i Stockholm - ska renoveras och hyresgästerna får då inte bo kvar. Ja som du förstår Colette så växer lämpliga bostäder för killar i hans situation inte på träd i Stockholm." skriver farfar. Herre, vi tackar Dig för att det som verkade så omöjligt har blivit möjligt. Låt oss aldrig sluta att förtrösta på Dig.  Herre, vi ber nu att du som förstår situationen öppnar de rätta kanalerna så att det blir möjligt för pojken att hitta en bostad som passar honom. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig. Moder Maria, vi ber att du vakar över honom.
Tack  för följande ord som kom från pojkens farfar och till alla som ber för mig."Och givetvis går tankar och förböner också till dig avseende din egen situation. Livet är verkligen bräckligt, men ändå så mycket att älska och ta vara på. Inte minst känner jag själv så nu när våren har börjat anlända och visar på skapelsens kraft."
Ingrid skrev: "Jag började be extra för dig redan efter förra mailet - för dig och din familj. Jag tycker om att be förböner. Det skapar en samhörighet mellan alla som ber tillsammans. Bönerna som vi ber är som blodomloppet, där Guds nåd pumpas runt mellan medlemmarna." Tack Ingrid, dina ord värmde mitt hjärta. Det är inte helt bra med Ingrid och familjen heller. Ingrids man har prostatacancer och de hoppas att det är en stillsam sort. Ingrid själv ska göra en käkoperation om en månad. Herre, tack för Ingrid och för hennes inspirerande ord. Vi överlämnar Tomas till Dig. Låt honom och hela familjen känna att Du är med honom och att det är många som ber för honom och för familjen. Du vet hur orolig man kan känna sig i sådana situationer. Var med Ingrid och var med läkarna som opererar käken och led deras händer. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
Glöm inte att Fr. Johnny vill att vi ber särskilt för mödrar under mars månad.
Jag hör av mig igen om 2 veckor. Då är vi i Stilla Veckan och Påsk är vid dörren.

Maybe this week whenever we think of God, or say his name, or question him, just imagine a light around you. Say  nothing, just be open to the light. 
Kanske den här veckan när vi tänker på Gud, eller säger Hans namn, eller ifrågasätter Honom, bara tänk att där finns ett ljus omkring dig, bara var öppen för ljuset.
Donal Neary SJ. (resten finns här

Varma hälsningar;
Colette
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?