2015-04-13

 

Veckobrev

Hej allihopa;
Fr. Johnny har en ny hemsida www.continuousprayer.net sedan en tid tillbaka.  Fr. Johnny skriver på hemsidan:  "When people hear the words ‘Prayer for Marriage and Family Life’ very often they immediately think of it as prayer by married couples and by families only. No! This is a day of prayer each month by the whole parish community for marriage and for all families/När människor hör orden 'Bön för Äktenskap och Familjeliv' tänker de ofta med detsamma att det avser bön bara av gifta par och  deras familjer. Nej! Det här är en dag av bön varje månad av hela församlingens kommunitet för äktenskap och för alla familjer." Johannes Paulus sade: "Mänsklighetens framtid vilar i familjens händer". Vi måste ta dessa ord på allvar.
Frågan är hur vi får det att vara en angelägenhet för hela församlingen. Det handlar bara om en dag i månaden. Jag vet redan att flera församlingar firar Mässan för Äktenskap och Familjeliv den dagen när församlingens dag äger rum och då blir det så småningom en naturlig del a församlingens andliga liv. Tyvärr finns det församlingar där det finns de som ber, men det är bara dessa som känner till att det sker. Det här är kanske rätt tidpunkt att lägga "lite mera krut" på det här nu, när vi har så mycket engagemang runt Synoden om Äktenskap.  En viktigt sak att se till är att det kungörs söndagen förre församlingens dag. Jag tar gärna emot tips om hur vi kan gå vidare.

Benedikta har skrivit: "Jag vill gärna be om förbön för min man som fortfarande är mycket drabbad av sitt beroende. Det är en utmaning att inte falla i hopplöshet och en skola i tillit till Guds försyn." Herre, Vi ber för Benediktas man, att han snart förstår hur destruktivt hans beteende är för hela familjen. Gör honom klarsynt och låt honom se att Du älskar honom och kan hjälpa honom om han lägger all sin tillit till Dig. Herre, hela honom till kropp och själ. Allt är möjligt för Dig.  Var med Benedikta och ge henne styrkan och visdomen att klara av situationen. Jag inkluderar alla som är i samma situation; speciellt Jolanta som tidigare nämnde flera som hade samma problem.  Jesus, Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Hittills har det gått bra för lilla Märta, som har leukemi och föräldrarna har blivit lite lättade, men de har en tuff tid framför sig. Det är hemskt att se barn lida. Herre tack för din helande kraft. Du vet vad hela familjen behöver. Lindra deras ångest och låt dem känna sig burna av andras böner. Vi ber att din Ande inspirerar sjukhuspersonalen som tar hand om henne. Låt Märta blir helad. Jesus, Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Be för Bertha som har väldiga problem med sin hand. Det dröjer några veckor innan hon får läkartid. Herre, du vet hur viktiga våra händer är för oss. Vi ber att när Bertha kommer till läkare, att handen blir snabbt åtgärdad och att den blir helad. Under tiden, ge henne visdomen att hon måste ta det lugnt med handen och inte anstränga den.
 
Hjärtligt tack till er alla som har bett för mig och för de fina brev jag fått. Det har betytt väldigt mycket för mig att känna mig omsluten av allas böner. Den första behandlingen gick bra. Patrick och Lise kom från Danmark och Bengt och Patrick kom till sjukhuset med mig. Det var skönt att ha dem med mig och de bidrog till att stämningen blev lätt och att vi hade lite roligt när de gick igenom alla påsar och berättade om allt som kunde hända, men inte nödvändigtvis händer. Jag har beställt en peruk eftersom jag kommer att tappa håret, men det kommer tillbaka. Jag kommer att få 5 behandlingar till med 3 veckors mellanrum. Jag är medveten om att jag kommer att ha några mörka stunder och jag tänker låta dem svalla över mig för att sedan försvinna. Jag tror i längden det kan vara svårast för dem som tittar på. Jag vill gärna att vi ber för alla av er och andra som är i min situation och som känner sig ensamma och de som inte har någon som ber för dem. Herre, vi överlämnar alla som är cancersjuka i dina heliga händer.  Låt inte någon känna sig ensam. Du är med alla med din barmhärtiga hand. Hjälp alla att ta emot den mänskliga och andliga hjälp de behöver och låt inte någon vara rädd att ta kontakt med de som är sjuka. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Kristus har inte lämnat oss ensamma. Tvärtom, han har trätt in i en universell närvaro. Vart du en vänder dig möter du honom. Du kan  inte "undkomma" hans närvaro. En åttaårig flicka skrev följande dikt:
Gud i himlen, Gud på jorden, Gud överallt,
Gud här, Gud där, Guds hand finns
överallt, överallt, överallt.
Wilfred Stinnissen
 
Varma hälsningar;
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?