2015-12-27

 

Veckobrev

Hej allihopa;

 

Hoppas ni har haft en glädjefylld Jul.  Det har vi haft.  Vi har haft Patrick, Lise och lilla Aili med oss från 21 december tills igår.  Aili är en underbar liten 7 månader gammal flicka.Hon är så glad och så lugn. Vi hade glädjen att få ta hand om henne två eftermiddagar, medan föräldrarna fick lite ledig tid.  Det var sorgligt att se dem åka iväg igår.
 
Francis tillbringade jul hos Linneas familj och barnen hade riktigt roligt.  Linnea sade att Casper följde efter Rebecka hela tiden.
 
Förböner behövs för en kvinna som har MS och genomgick en operation på julafton.  Herre, vi överlämnar den här kvinnan och hennes familj till Dig. Du vet vad som har hänt sedan operationen genomfördes.  Vi ber att Du lindrar hennes lidande på alla sätt och att hon får kraften tillbaka. Vi ber att Du skickar henne och familjen den mänskliga och andliga hjälp de behöver just nu. Herre, hela henne till kropp och själ. Jesus Helig Hjärta, vi litar på Dig.
 
Vi ber igen för familjen som har äktenskapsproblem och som ringde, som vi bad för förra veckan. Herre vi överlämnar det här paret till Dig igen. Hjälp dem att gå till botten med problemet, som stör deras relation, så att de vet hur de kan handskas med det. Hjälp dem att kunna förstå varandras olika behov. Låt det här problemet leda till en fördjupning i deras relation. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Jag fick följande från Focolare innan Jul. Det rörde vid mitt hjärta, speciellt för att det finns många som är ensamma, många som förstör familjefriden genom alkohol, många flyktningar långt borta från sina familjer. Jag tycker att det säger allt, speciellt idag på den Heliga Familjens Festdag.
 
Jesus förstärker familjekänslan. Han får oss att känna mer ett med varandra, mer som syskon. Han får oss att dela med oss av allt, glädjeämnen och lidanden. Vi delar lidanden särskilt med dem som av olika anledningar tillbringar Julen i smärta. I denna Juletiden önskar vi alla kunna ta till oss varje lidande, stort eller litet som kommer i vår väg med kärlek. Vi önskar att vi kunna ge lidandet till Jesus som de tre vise män gav sina gåvor. Det är det bästa guldet, rökelsen och myrran som vi kan lägga ned vid krubban.
Chiara Lubich (grundare av Focolarerörelsen).
 
Om några dagar firar vi Det Nya Året och jag önskar oss alla en välsignad 2016 och frid på jorden.
 
Varma hälsningar;
Colette
 
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?