2016-02-14

 

Veckobrev

Hej allihopa;

Fr. Johnny utmanar oss verkligen den här veckan. Han skriver:  "The only power we should exercise as followers of Christ is the power of love through which we forget ourselves, die to ourselves so that others may have life." Den enda makt vi borde utöva som Guds efterföljare är kärlekens makt genom vilken vi glömma bort oss själva, dö för oss själva så att andra må få liv.

Bertha skriver: "Var snäll och vidarebefordra min tacksamhet för förböner i väntan på mitt blodprovsvar.  Lab-analys har visat negativt för det läkarna misstänkte." Deo Gratias.

Vi fortsätter att be för paret Steve och Jenny, som ska gifta sig den 19e mars, Helige Josefs festdag. Vi överlämnar paret till Dig igen och ber att den Helige Ande fortsätter vara med i förberedelserna för vigseln och att allt ska ske enligt Din vilja. Jesus Helige Hjärta, vi litar på Dig.

För ett par veckor sedan bad vi för Maria Nyman som väntar sitt femte barn och har ganska allvarliga graviditetskomplikationer. Moderkakan har växt fast i livmodern och riskerar gå in i andra  organ.   Hon har haft flera stora blödningar och är kvar på sjukhuset resten av graviditeten, där hon måste vara sängliggande hela tiden. Barnet mår bra. Maria tog emot de sjukas smörjelse igår vilket gav henne ny styrka och förtröstan. Tack Herre, du som är källan till allt liv att du ger Maria ny styrka och förtröstan genom de sjukas smörjelse. Vi ber att du gör det möjligt för Maria att behålla barnet några veckor till och att Du och Moder Maria vakar över födelsen.  Lindra hela familjens oro och låt sjukhuspersonalen blir inspirerad av den Helige Ande, så att de fattar de rätta besluten. Låt Maria känna sig buren av våra böner. Helige Josef skydda hela familjen. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.

Kristina Nemeth skriver:  "Jag ser fram emot veckobreven som kommer och  jag brukar stämma in i förbönerna för de olika människor som skriver till dig." Tack Kristina. Hon vill att vi ber för hennes far, som ska till urologen på tisdag, dit han fått akuttid pga av högt PSA-värde, som i värsta fall kan innebära spridd prostatacancer. Herre, vi överlämnar Michael till Dig.Vi ber för helande till kropp och själ för Michael och att Du välsignar vårdpersonal, som skall ta hand om honom. Var med familjen och lindra deras oro. Jesus Helige Hjärta, vi litar på Dig.

Jag vet inte hur det har gått för kvinnan som har cancer i blåsan, men jag vet att hon och hela familjen är i behov av våra böner. Herre, Du vet hur det är med dem just nu. Vi ber att Du bryter in i situationen med ditt ljus och stärker hela familjen. Hela kvinnan till kropp och själ och inspirera sjukhuspersonalen. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Germaine vill att vi be för hennes Mamma, Maria, som har lunginflammation.  Hon blev inlagd på sjukhus och har nyss kommit hem. Hon kan inte svenska eller engelska så det har inte varit så lätt för henne. Herre, vi lägger Maria i dina heliga händer och ber att hon blir helad till kropp och själ. Moder Maria, vaka över henne. Jesus Heliga Hjärta vi litar på Dig.
 
Söndagen 21 februari, söndagen som kommer, har min församling i Karlstad ett inspirationsmöte för Ständig bön för äktenskap och familj
direkt efter 11-Mässan.
 
Let us think about Jesus who goes before us, who guides us along the way. This is our joy and this is our fruitfulness: to travel with Jesus.
Låt oss tänka på Jesus som går före oss, som ledar oss längs vägen. Detta är vår glädje och detta är vår fruktbarhet: att resa med Jesus.
Påve Franciskus
 
Ha en glad Fasta, som Fr. Johnny önskar oss.
 
Varma hälsningar;
 
Colette.
 
 
Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?