2016-02-28

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Det har varit en händelserik vecka för mig. Jag har varit i Stockholm och deltagit i reträtten med Fr.John Baptist.  Det var givande och gav mycket att tänka på.  Jag bodde hos Linnea, som också deltog och det var underbart att vakna på morgonen och höra Benjamin och Rebeckas prat. De har växt så otrolig mycket och är inte små barn längre.  Det var roligt att följa med dem till skolan. Vi ska ha dem här hemma i Karlstad under veckan som kommer, som är sportlovet.
 
Idag har jag träffat Sandra från Malta och en kompis till henne. Sandra flyttade tillbaka till Malta för ungefär ett år sedan och fortsätter att delta i vår Ständig bön -grupp i Karlstad.  Hon deltog i vårt möte i söndags.  Hon summerade innehållet i mötet med tre ord Hopp, Öppenhet och Kärlek.  Jag har mediterat över de tre orden under dagen. Många har problem med relationer i äktenskap, i familjen,  på jobbet, i Kyrkan  och inte så sällan ger man upp och tycker att allt är hopplöst. Det är viktigt att inte ge upp utan försöka lösa problemen med fokus på de tre orden Hopp, Öppenhet och Kärlek för då har man en chans att nå en lösning. Tack Sandra.
 
Jag har inte hört någonting om Maria Nyman, men tydligen har hon hittills kunnat behålla barnet. Hon måste vara kvar på sjukhuset till födelsen på grund av att moderkakan har växt fast i livmodern. Hon har förmodligen nått vecka 30 nu. Hon vill att vi fortsätter att be för henne. Vi tackar Dig Herre, Du som är källan till allt liv, att Maria hittills har kunnat behålla barnet. Vi ber att du fortsätter att ge henne styrka och mod och att hon känner sig buren av alla böner.  Moder Maria, vaka över födelsen när det är dags.  Lindra hela familjens oro och låt sjukhuspersonalen blir inspirerad av den Helige Ande, så att de fattar de rätta besluten.  Helige Josef, skydda hela familjen. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Kvinnan, som har cancer i blåsan, har fått cellgift den här veckan.  Hon och  familjen är i stort behov av våra böner.  Herre, vi överlämnar kvinnan och hela familjen till Dig.  Lindra kvinnans oro, Herre och låt henne känna att hon är i Dina händer. Vi ber att Du bryter in i situationen med Ditt ljus och stärker hela familjen. Hela kvinnan till kropp och själ och inspirera sjukhuspersonalen och alla som har med dem att göra. Låt dem få all mäsklig och andlig hjälp som de behöver. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
En familj som har djupa äktenskapsproblem vill ha förböner. Herre, vi ber Dig att gripa in i deras förhållande och hjälpa dem att kunna förstå varandra  och att kunna lösa problemen genom de tre orden Hopp, Öppenhet och Kärlek. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
En kvinna vill att vi ber för hennes hälsa och att hon får en familj. Herre, vi överlämnar den här kvinnan till Dig och ber att hon blir helad till kropp och själ. Vi ber att Du ger henne den familj hon längtar efter. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
May the Lord grant us all the wisdom to trust only in Him and not in things or in human strength, only in Him.
Må Herren ge oss all visdom att lita bara på Honom och inte på saker eller mänsklig styrka, bara på Honom.
Påve Franciskus.
 
Varma hälsningar;
 
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?