2016-03-13

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Nu går vi med rask takt mot Påsk. Hoppas, som Fr. Johnny sade i början av Fastan, att det är en glad tid.
 
Jag har läst någonting i Focolares magasin "Enad Värld" som  jag tycker var intressant och värt att tänka på, speciellt om man har barn eller barnbarn. Det är ett utdrag från en artikel, skriven av Patrick van Bladel, om en bok som heter Som Gud inte finns: "Malm skissar en scen på söndagsmorgonen, när den lilla flickan säger 'Pappa, jag vill inte gå till kyrkan för det är så tråkigt.' Om pappan svarar 'Nej, det är inte tråkigt i kyrkan', då lär han dottern att inte lita på sina känslor, åtminstone inte när man är i kyrkan. Om pappan däremot säger något i stil med 'Ja, jag tycker också att det är tråkigt ibland, men jag gå dit för att...', då har han hjälpt dottern att ta sin erfarenhet på allvar.Hon lär sig att man är välkommen som man är till Gud och att man inte behöver välja bort sin mänsklighet.
 
Som jag nämnt tidigare, Steve och Jennie gifter sig nu på lördag, den 19 mars. Herre, vi överlämnar hela ceremonin till Dig. Fyll Steve och Jennie med Din kärlek. Må dagen bära frukt för Steve och Jennie, frukt som består, i deras liv och må det vara en andlig upplevelse för alla som är med. Tack Herre för att Du är med dem. Helige Josef, bed för dem.
 
Yvonne har haft sin axeloperation och den blev lyckad. Deo Gratias. Visst har hon just nu mycket ont i axeln, värre än det var förut, men hon är glad att det är gjort.  Tack Herre, Du som är källan till allt liv, att det gick bra för Yvonne.  Vi ber nu att läkningsprocessen blir kort och att värken i axeln snabbt avtar.
 
Elizabeth Andersson från Sörforsa skriver:  "Det vore fint om ni kunde be för oss katoliker i Norrland!
Det är många som, på grund av avstånden till kyrkorna, Mässan och tillfälle till bikt, tappar kontakten med Kyrkan. Det är svårt för barnen missar ofta undervisning. Vi försöker arbeta mer med utposterna, tillsammans med studieförbundet Bilda och vår underbare dekan, p Damian Eze MSP, som behöver extra mycket förbön för att orka med allt.  Herre, vi överlämnar alla katoliker i Norrland till Dig, speciellt barnen. Må tron går vidare till nästa generation. Styrk Fr.Damian och rusta alla, som vill hjälpa till, med din Ande, så att det blir möjligt för flera att få kontakt med Kyrkan igen. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Maria Nyman är jättetacksam för alla som ber för henne. Hon är nu i vecka 33 och sängliggande på sjukhuset.  De kommer att ta ut barnet med kejsarsnitt senast vecka 34. Om allt går som planerat kommer de därefter att göra en större operation på Maria två veckor efter att barnet förlösts. Det är bekräftat att moderkakan vuxit fast i urinblåsan, och det är lättare att operera detta när moderkakan har krympt. Livmodern måste tas bort.  Herre, vi tackar Dig att Maria hittills har kunnat behålla barnet. Du vet hur ängsliga alla måste känna sig; Lindra hela familjens oro. Helige Ande, inspirera läkare och sjukhuspersonal och låt allting ske enligt planerna. Låt hela familjen vara bered att ta emot all mänsklig och andlig hjälp, som de behöver. Moder Maria, vaka över Maria. Jesus Heliga Hjärta,vi litar på Dig.
 
Kvinnan, som har cancer i blåsan fick en ny urinvägsinfektion och kunde  inte få behandling den här veckan. Herre, Du vet hur besviken den här kvinnan måste ha varit. Låt hon känna din närvaro i allt som händer. Du vet att livet inte är lätt för henne. Vi ber att Du bryter in i situationen med Ditt ljus och stärker hela familjen. Hela kvinnan till kropp och själ och inspirera sjukhuspersonalen och alla, som har med dem att göra. Låt dem få all mänsklig och andlig hjälp de behöver. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Loving God, guide me to be a person of  faith, love and hope. Inspire in me the certain knowledge of your presence.
Kärleksfulle Gud, led mig att vara en person fylld av tro, kärlek och hopp. Uppväck i mig den underbara kunskapen om Din närvaro.
Loyola Press
 
 
Varma hälsningar;
Colette
 
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?