2016-04-10

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Igår tog vi en promenad i skogen och såg en citronfjäril flyga förbi och en minut senare såg vi två till. I torsdags hade jag min bönetimme 7.00 - 8.00 på morgonen och under tiden höll två fåglar på att flyga in och ut en fågelholk som Bengt har installerat på balkongen. Våren är här!
 
Den här gången skriver Fr. Johnny i brevet:  "Kom till frukost" säger Jesus." Fr.Johnny fortsätter: "One of the big mistakes we often make is to regard our religion as something we do for God. Christianity is about what God is doing for us and through Christ, who is our way, our truth and our life. Ett av de stora misstag som vi ofta gör är att se vår religion som någonting vi gör för Gud. Kristendomen handlar vad om vad Gud gör för oss och genom Kristus, som är vår väg, vår sanning och vårt liv." Resten finns i brevet.
 
Jag har fått glada nyheter den här veckan, om svar på bön.  Benedikta, som håller på att flytta från familjens lantställe och har berättat tidigare om sin man, som har alkoholproblem, skriver:
"Vi har nu nästan klarat av flytten från vårt lantställe som krävde en hel del logistik. Men det är befriande att sortera, kasta, ge bort...och ordna på nytt! Min man och jag har under hela denna tiden haft det oerhört bra ihop - effektivt, positivt, med omsorg om varandra. Deo gratias!"  Herre, vi ber att du håller Benediktas man i dina heliga händer och låter honom hålla ut den här gången och inte börja dricka igen. Jesus Helige Hjärta, vi litar på Dig.
 
Helena skriver: "Vi har haft påskretreat med meditation och som avslutning bad jag att få läsa en bön ur skriften 'Bön för Äktenskap och Familj'. Bönen för 'Alla Familjer'. Efteråt satt vi 35 personer helt tysta och begrundade dessa bönens ord.....magiskt." Tack Helena.
 
Beatrice och Henrik gifte sig igår. Beatrice kommer från Zambia. Herre, var med dem i deras liv tillsammans och må de vara lyckliga tillsammans. Helige Josef, bed för dem.
 
Uppsala församling kommer att ha ett inspirationsmöte idag. Helige Ande, var med alla som deltar i mötet och inspirera dem. Låt det bära frukt, frukt som består.
 
Kvinnan som har cancer i urinblåsan fick sin sista cellgiftsbehandling under veckan. Nu är det 6-8 veckor till undersökningen, då hon får veta resultatet av behandlingen.
Tack Herren att behandlingen är över. Hjälp henne att få kraften tillbaka.  Du vet hur svårt hon har det och hur det har påverkat resten av kroppen och livet. Lindra hennes oro och låt henne känna sig buren av Dig och allas förböner i allt som händer. Jesus Helige Hjärta, vi litar på Dig.
 
Vi fortsätter att be för Maria Nyman. Glädjen över Simeon och oro om allt annat är inte så lätt att handskas med utan bön.  Herre, låt hela familjen känner sig buren av våra böner. Låt din Helige Ande vara med läkarna och sjukhuspersonalen, som har med familjen att göra. Gör det möjligt att få kraften tillbaka inför operation. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Lord God, you pour out mercy through water and the Holy Spirit. Cultivate in me a loving and generous heart.
Herre Gud, du häller ut barmhärtighet genom vatten och den Helige Ande. Odla i mig ett kärleksfullt och generöst hjärta.
Loyola Press.
 
Jag hoppas jag inte har glömt något.
 
Varma hälsningar,
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 
 
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?