2016-05-30

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Igår var det Corpus Kristi och Fr. Johnny har, som vanligt, skrivit inspirerande ord till oss. "The miracle of the five loaves and two fish distributed among so many people is given to us as a symbol of the greatest gift and miracle of all, the Eucharist. As God’s people we are so privileged to be fed with the Body and blood of Christ week after week, so much so that we can even take it for granted. We have a responsibility to keep the wonder of this gift alive in us. Undret med de fem bröden och två fiskarna som delades ut till så många människor får vi som en symbol för den största gåvan och största undret, Eukaristin. Som Guds folk är vi så priviligerade att bli matade med Kristi Kropp och Blod, vecka efter vecka, så mycket att risken finns att vi tar det för givet. Vi har ett ansvar att hålla den här gåvans under levande i oss."
 
Förra helgen var jag i Stockholm och deltog i en träff för Ständig bön, som Domkyrkoförsamlingen hade. En fråga som kom upp för diskussion var, om jag förstod rätt: "Vad handlar bön för äktenskap och familj om?" I häftet står det "Bön handlar om att vi öppnar oss själva, så att vi kan ta emot allt som Gud längtar efter att ge oss. Genom vår bön kan vi också hjälpa till att "öppna dörrar" i andra människors liv, i kyrkans liv eller i samhällets liv - så att Gud kan dela med sig av sitt liv till oss." Fr. Johnny säger att vi ska be för personer och  vad vi tror de behöver, men alltid efter Guds vilja. Vi kan börja med vår egen familj och sedan utvidga. Vi behöver inte vara ängsliga för hur andra ber och vad de ber om, ens om de ber före eller efter oss. Gud ger oss bara saker som är bra för oss.
 
I helgen var vi i Uppsala och besökte vår son Francis med familj.  Lille Rasmus hade fått utslag på kroppen och det kliade väldigt mycket, så de har haft flera sömnlösa nätter.  Annars var de vid gott mod och barnen var glada och Francis och Erika visar omsorg om varandra. Jag blir påmind om hur det var när våra barn var små och hur det var med sömnlösa nätter.  Jag vill gärna be för alla småbarn och småbarnsföräldrar.  Herre, Jag överlämnar alla små barn och deras föräldrar till Dig. Välsigna dem och ge dem allt de behöver för att klara av livet. Hjälp föräldrarna att hitta den rätta balansen i livet.
 
Anders, han som har Asperger, har hört av sig till sin mamma på telefon. Det är en process som har börjat och mamman har också fått kontakt med en kvinna i kommunen, som håller ett öga på honom.  Kvinnan i kommunen är väldigt trevligt och sympatisk.  Herre, vi tackar Dig för att du svarar på bön. Låt oss aldrig tvivla på detta.  Vi tackar Dig för kvinnan på Kommunen. Vi ber att du ger alla visdom om hur de ska gå vidare, så att Anders kommer ur sin isolering.  Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Det behövs ett under för paret med den komplicerade relationen. De har ett möte med familjerätten den 8e juni. Herre, vi överlämnar dem till Dig en gång till. Allt är möjligt för Dig. Vi ber om ett under.  Du vet hur svårt det kan vara att inte brusa upp i den situation de befinner sig i.  Hjälp dem att vara lugna och sansade när det nu måste prata om känsliga saker.  Låt dem se och förstå varandras olika behov.  Låt dem få all mänsklig och andlig hjälp de behöver. Må Din Ande vara allas inspiration vid mötet med familjerätten. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Kvinnan, som har behandlats för cancer i urinblåsan, är nu på rehabilitering.  Hon kommer hem den 6e juni och vill att vi ber för hennes hemkost. Herre, tack för att hon har fått chansen att kunna vila.  Vi ber att hon får ny kraft, så att hon i lugn och ro kan ta itu med allt som händer vid hemkonst. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Förresten, nu på fredag är det Jesus Heliga Hjärtas Festdag.  Min mamma hade stor tillit till Jesus Heliga Hjärta. När något höll på att gå snett bad hon alltid Jesus Heliga Hjärta, jag litar på Dig...
 
Jesus, Son of the Father, give me a heart of compassion like your own.
Jesus Faderns Son, ge mig ett medlidande hjärta, som Ditt eget.
Från The Sacred Heart Messenger; Irland
 
Varma hälsningar;
Colette
 
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?