2016-06-05

 

Veckobrev

Hej allihopa;


Marina Håkonsson skrev följande till mig den här veckan, angående vad jag skrev om bön förra veckan: "Frågan om varför vi ber för Äktenskap och Familj, om nyttan med förbön, kommer upp med jämna mellanrum. Även jag själv kan ibland få dessa tankar; 'Men Gud vet ju vad vi behöver, varför ska vi be om det?' Och då får jag påminna mig om Father Johnnys ord i början av häftet, som du citerade. Att bönen handlar om att öppna dörrar i oss själva. Att Gud ska göra det möjligt att låta hans vilja ske, kanske med vår medverkan. Nu i maj har vi försökt be rosenkransen varje dag. Det har gått sådär...ibland har det blivit en hel, (fem dekader)  ibland bara en dekad. Det som gör mig väldigt glad är att vår yngste (13 år) är den som är mest villig att göra detta. Även om han inte sitter still utan ibland ligger, ibland sitter, ibland pillar på saker så ber han med hela tiden och tycker det är viktigt. Han är också den ende av våra fyra pojkar som har velat vara ministrant, han började som 8-åring och håller fortfarande på. Vår kyrkoherde ger de äldre ministranterna mer ansvar och svårare uppgifter, jag tror det är därför de känner att de är behövda och gillar det. Björn har ju alltid funnits tillgänglig att förklara alla frågor pojkarna har haft, men Eskil är den som är mest nyfiken. Jag ber att det fortsätter. Ja, vi måste be för småbarnsfamiljerna! Det är en slitsam tid. Jag ser det hos min sons familj. Filip fyllde åtta år och de kom hit alla fem och åt tårta. David som är tre år blev trött och gnällig mot slutet av kvällen och det är jobbigt för de trötta föräldrarna...medan vi farföräldrar kan slappna av när de har gått hem, ska de få alla barnen i säng och sedan ha ork för varandra! Minns en tecknad serie, unga föräldrar som sitter i soffan: 'äntligen är Mia i säng'. 'Nu har vi resten av kvällen för oss själva!' 'SNARK SNARK'."  Ja, Herren. Var med alla småbarnsföräldrar. Ge dem vishet och allt de behöver för att klara av sina uppgifter som föräldrar.En mormor, vars barnbarn tog sitt liv för tre veckor sedan, vill har förbön, speciellt för sin dotter.  Herre, vi ber först för  barnbarnet Isabelle. Du vet varför hon mådde så dåligt att hon inte ville leva längre och ingenting är för stort för Dig att hela. Ta hand om henne, Herre. Må hon vila i frid. Herre, vi överlämnar Isabelles mormor och mor till Dig. De mår extremt dåligt och känner sig övergivna.  Herre, låt dem på något sätt känna att Du finns med dem. Led och för dem genom den svåraste tiden i deras liv, med Din kärlek och Din Andes kraft. Låt dem känna sig burna av andras böner för dem. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.


Kvinnan, som har opererats för cancer i urinblåsan, har fått urinvägsinfektion igen. Den enda vägen för att bli av med dessa upprepade infektioner är att få en tarmbakterietransplantation. Hon få besked den 21 juni om resultatet av den strålningbehandling hon fått.  Herre, vi ber att du öppna vägar för henne att få den här transplanteringen och vi ber att hon blir helad till kropp och själ. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.


Vi fortsätter att be för paret med den komplicerade relationen. De har ett möte med familjerätten den 8e juni. Herre, vi överlämnar dem till Dig en gång till. Allt är möjligt för Dig. Vi ber om ett under.  Du vet hur svårt det kan vara att inte brusa upp i den situation de befinner sig i.  Hjälp dem att vara lugna och sansade när det nu måste prata om känsliga saker. Förmodligen har båda två svårt att hantera livet just nu. Vi ber att Du hjälper dem på något sätt, att inte tolka allt de säger till varandra negativt. Vi ber att Du ger dem förmågan att kunna vända det, som kan ses som negativt, åt det positiva hållet.  Låt dem se och förstå varandras olika behov.  Låt dem få all mänsklig och andlig hjälp de behöver. Må Din Ande vara allas inspiration vid mötet med familjerätten. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.Come Holy Spirit, Fill the hearts of thy faithful and kindle in them the  fire of your love.

Send forth Thy Spirit and renew the face of the earth.

Kom Helige Ande, fyll dina troendes hjärtan och tänd i dem Din kärlekseld.

Sänd ut Din Ande och förnya jordens ansikte.


Varma hälsningar,

Colette


Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?