2016-06-26

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Helena skrev under veckan:
 
Varje gång ditt mail kommer tar jag kopia på Fr Johnnys 'veckouppgift' och sätter upp på anslagstavlan. Det har skapat reaktioner och diskussioner bl a om; "Varför behöver vi påminnas om att göra gott för varandra....det gör vi väl redan? eller?"  Det här är något jag har tänkt på under senare tid. Jag tycker det finns orsaker för Fr. Johnnys veckouppgift.  Vad säger ni?"
 
Kvinnan, som har haft cancer i urinblåsan, har få besked om resultatet av den strålningsbehandling hon fått. Hon skrev följande: "Under cystoskopin såg läkaren något som han var osäker på vad det är. Eftersom det inte gick att utesluta att det är nya cancerceller togs nya prover. Förhoppningsvis får jag svar på dem om ca två veckor. Om det är nya tumörceller behöver jag opereras igen. Det känns i stunder tungt efter detta besked, återigen ovisshet..." Herre, du vet vilket slags besked det är för henne och hur hjälplös hon känner sig. Var med henne och lindra hennes oro och låt henne få all mänsklig och andlig hjälp hon behöver. Vi ber att hon blir helad till kropp och själ. Låt henne känna sig buren av andras böner i allt som ske. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Vi fortsätter att be för paret med den komplicerade relationen. Herre, vi ber att du bryter in i deras relation och helar dem  till kropp och själ. Låt dem vara villiga att ta emot all hjälp de kan få. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
För några veckor sedan bad vi för ett annat par, som har en komplicerad relation. De vill att vi fortsätter att be för dem. Herre,vi överlämnar paret till Dig igen. Du känner till deras situation och vad de behöver.  Låt dem förstå varandras olika behov och vara beredda att ta emot den hjälp de behöver.
Herre, låt den här krisen fördjupa deras relation. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Jesus Christ in a light, do not let my darkness speak to me.
Jesus Christ in a light, let me welcome your love.
Jesus Kristus i ett ljus, låt inte mitt mörker tala till mig,
Jesus Kristus i ett ljus, låt mig välkomna din kärlek.
Taizésång från Pray as you Go.
 
Hoppas ni få en fin avkopplande tid framöver, så att kropp och själ får den vila som behövs.
 
Varma hälsningar;
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?