2016-09-19

 

Veckobrev

Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 
Hej allihopa;
 
Så underbart det är med sensommardagar!  Luften är helt annorlunda än under våren.  Det känns som ett lugn har kommit ner över jorden och det är vilsamt. De olika årstiderna är verkligen fantastiska.  Tack Herre, Du som har skapat allt.
 
Jag undrar om några av er tittade på Skavlan i fredagskväll.  Fergie, som har varit gift med en av de engelska prinsarna, sade att tre saker är viktiga i en relation: Kommunikation, kompromiss och medkänsla. Ett ord till som är viktigt är respekt.
 
Fr. Johnny firade 50 år som präst den 18 september. Några av er kommer säkert ihåg att den 1 September 2012 firade vi 10 år av Ständig Bön för Äktenskap och Familj i Sverige.  Vi bjöd Fr. Johnny till Sverige och han och P. Klaus Dietz  koncelebrerade Mässan. Jag frågade, för en tid sedan, Fr. Klaus om han kunde fira Mässan för Fr. Johnnys intentioner och det gjorde han nu, den 14 september. Fr. Johnny ber för oss alla och om någon känner för att skriva till honom, gör gärna detta.  Alla behöver uppmuntran.  Herre, vi vill tacka Dig för Fr. Johnny och för allt han har gjort under hans 50 år som präst. Tack för att Du inspirerade honom att grunda rörelsen Ständig bön för äktenskap och familj och för det vackra bönehäfte som Du inspirerade honom att skriva. Tack för hans hängivenhet och hans medkänsla. Tack för alla människor som engagerar sig i detta. Välsigna Fr. Johnny och oss alla med Andens kraft, så att rörelsen kan bli ännu större. Må allt som Fr.Johnny gör och har gjort genom sitt liv ge ännu mer frukt, frukt som består.
 
Paret med den komplicerade relationen fortsätter att behöva våra böner.  Herre, vi överlämnar paret och barnet till Dig.  Öppna dem för Din Andes Kraft och påverka dem, så att de tänker mer  på barnets bästa och att barnet behöver en bra relation med både mamma och pappa. Vad som än händer, låt inte barnet komma till skada. Hjälp dem att lösa alla problem, så att de inte behöver gå till rätten.  Gör dem mottagliga för all mänsklig och andlig hjälp de behöver.  Jesus, Heliga Hjärta, vi litar på Dig. 
 
Paret som har en relation, som går upp och ner, fortsätter att behöva våra böner också. Herre, Du vet allt,  Du vet vad det är som inte stämmer i deras relation. Ge dem medkänsla för varandra.  Väck dem, så att de inser att de måste söka hjälp innan det är för sent. Gör de båda mottagliga för att kunna söka hjälp innan det är för sent.  Hjälp båda parter att inse att de måste göra detta, speciellt för barnets skull. Herre, jag saknar ord, men Du vet vad som finns i mitt hjärta.  Jesus, Heliga Hjärta, jag litar på Dig.
 
Kvinnan, som har haft cancer i urinblåsan, har fått besked att de senaste provtagningarna inte visat på någon cancer, men hon har en inflammation i blåsan som även är infekterad.  Hon står på antibiotika konstant och tyvärr blir hon illamående av detta. Herre, vi överlämnar den här kvinnan till dig. Du vet hur mycket hon lider. Vi ber för helande för henne båda kroppsligt och själsligt. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.
 
Mercy, dear Lord, help me see it, hear it, know it. Help me recognise how your mercy flows through my life.
The only path forward is love. Mercy dear Lord. Through your mercy, make me merciful. 
Barmhärtighet, käre Herre, hjälp mig se det, höra det, känna det. Hjälp mig känna igen hur Din barmärtighet flyter genom mitt liv.
Den enda vägen framåt är kärlek. Barmhärtighet, käre Herre. Gör mig barmhärtig genom Din barmhärtighet.
Loyola Press.
 
Varma hälsningar;
Colette
 
 
Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.
 
 
 
 

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?