2016-10-30

 

Veckobrev 31 söndagen under året

Hej allihopa;
 
Kanske några av er har tittat på Skavlan och hörde Carola berätta om flyktingar hon hade boende hos sig förra året.  Jag blev tagen av något hon sade, som gällde hennes adopterade barn Zoey. Förra året hade hon några flyktingar boende hos sig och de fik fick bo i olika delar av huset, bland annat i Zoeys rum och Zoey fick dela rum med Carola.  Sedan upptäckte Carola att Zoey inte var glad och att hon inte tyckte om att någon bodde i hennes rum. Carola kom på att hon inte hade frågat sin dotter om saken.Hon fick flytta tillbaka och efter en tid utan uppmuntran från Carola bestämde Zoey själv vem hon ville ha boende hos sig. Jag tyckte det var intressant och alldeles rätt. Ofta känner jag att jag kunde ha varit en bättre förälder och låtit våra barn bestämma lite mer när de var barn.Jag tröstar mig med tanken att de har lärt sig av våra misstag och gör säkert sina egna misstag. Det viktigaste är att erkänna och förstå dem om de tar upp något som de var missnöjda med. Sedan kan de förlåta oss och kanske få någon sorts lärdom av det.
 
Fr. Johnny säger till oss idag: "As we strugglle to live out our faith through the various relationships of our lives, we need to be ready for failure and be gentle with ourselves./När vi kämpar med att leva ut vår tro genom de olika relationerna i våra liv behöver vi vara beredda på misslyckanden och vara milda med oss själva." Resten finns i brevet.
 
Jag fick en glad nyhet under veckan. I våras bad vi ofta för ett par med 2 barn, som var nära att gå skilda väger.Situationen verkade vara väldigt komplicerad. De hade begärt skilsmässopapper och hade 6 månaders betänketid. Bönerna blev hörda och de har inte separerat.  Barnen sade: "Jesus har segrat". Tack Herre, Du som är källan till allt liv. Ge oss alla större tro. Allt är möjligt för Dig. Vi fortsätter be för de två, som vi vet behöver våra böner.  Herre, du förstår deras situation. Vi ber att du kommer med ditt ljus och låter dem känna Din närvaro. Låt  Din Ande vägleda dem. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig. 
 
En kvinna vill att vi ber för hennes dotter Rebecca, som kommer att opereras snart.  Herre, vi överlämnar Rebecca till Dig.  Lindra familjens oro och låt Din Andel leda läkare och övriga berörda. Jesus Heliga, Hjärta, vi litar på Dig.
 
Nu kommer Påve Franciskus snart på besök.  Herre, tack Herre för att Du har skickat Påven till oss.  Må Hela Sverige blir påverkat av besöket i tro, hopp och kärlek. Helige Ande, inspirera alla som deltar och alla som följer Mässan på TV. Må besöket ge frukt, frukt som består.
 
Compassionate God, you know the secrets of our hearts.  Turn my offering, however small, into something useful for those whose needs you alone know.
Medlidande Gud, Du känner våra hjärtans hemligheter. Styr mitt hjälpbidrag, så litet det är, till någonting användbart  för  dem, vars behov Du ensam känner.
Loyola Press
 
Varma hälsningar;
Colette 


Fr. Johnnys veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?