2019-12-15

 

Veckobrev Advent 2

Fr. Johnnys veckobrev på engelska hittar du härFr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här
Hej allihopa,

Nu är det andra söndagen i Advent och som vanligt är Fr. Johnny inspirerande och utmanande.  Han säger bland annat "Count your blessings and begin to see how much you are receiving  from those you love rather than all you think you are giving. Räkna dina välsignelser och börja se hur mycket du tar emot från dem du älskar hellre än hur mycket  du  tror du ger till andra. Resten finns i brevet.


I fredags var jag i Jönköping. Jag hade ett läkarbesök och tog tillfället att ha ett inspirationsmöte där. Där finns många som deltar i ständig bön men inte många som kom till mötet men det blev bra ändå. På lördagen träffade jag en kvinna, Glenda, som är beredd att hjälpa samordnaren Eva Britta. Man kan känna sig väldigt ensam med uppdraget så det är bra om man har åtminstone en medhjälpare. Jag har en medhjälpare i min församling och det betyder mycket. Det var en upplevelse för mig att komma till Jönköping. Jag deltog i tillbedjan, en vacker Mässa med upptagning av en man som tog namnet Hieronymus som konfirmationsnamn. Hieronymus är skyddshelgon för översättare och bibliotekarier.


I söndags hade vi vårt möte i Karlstad.  Den här gången var det bara 11 som deltog men som någon sade det är kvalitet inte kvantitet som räknas. Vi har haft kontakt med alla på ett eller annat sätt. Nästa träff blir någon gång under Fastan och det är en bättre tid.

Maria Fongen som har ansvar för organisationen av  Nordic Family Days,  21-24 Maj vill att vi ber för det. Herre, vi lägger Maria och alla som har ansvar för organisationen i dina Heliga Händer.  Du vet hur viktigt det här är och hur de känner sig inför uppgiften. Låt Din Ande vila över allt. Låt Maria får all den hjälp hon behöver.  Låt Din vilja ske. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig. Det äger rum under Kristi Himmelsfärd helg. Här kommer länken till Nordic Family Days  https://pastoral.no/nordiske-familiedager/  

Kvinnan som vi bad för förra veckan som har MS är i stort behov av en personlig assistent för att kunna klara livet.  Herre vi överlämnar kvinnan och hennes behov i dina heliga händer. Öppna vägar för henne att kunna få en assistent och gör alla viss om hur vi kan hjälpa henne. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.

Förbön önskas för en kvinna som längtar efter att få barn. Herre, vi överlämnar kvinnan till Dig. Du som är källan till allt liv. Du vet hur stor hennes längtan är. Välsignar kvinnan med ett barn. Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig. 
 

Med adventsljusen är det meningen att ljuset ska öka, inte minska. Låt oss försöka detta år, med Herrens nåd, sträva efter att vår själs ljus blir allt starkare och att vår omgivning kan se Herrens kärlekslåga lysa inom oss. Vandringen genom livet är ganska mörk for de flesta människor, låt oss hjälpa varandra att lysa upp vägen med Kristus. Det är lättare än vi tror..Marias besök hos Elizabeth är ett ypperligt exempel på detta.  Fr. Joseph Maria Nilsson OFM Conv. Jönköping

Varma hälsningar under andra veckan i Advent,
Colette

 Dear Friends,

 I am sorry that I am a day later than usual this week.  I was visiting my family in Donegal for a few days and could not get an internet connection yesterday to send this to you.  I hope it is not inconvenient for any of you.

 Attached is my input for next week, the second week of Advent.  I hope that it will be helpful for you in your preparations for Christmas.  There is a very special sense of God’s presence during these weeks of Advent.  I hope you can experience this for yourselves.  You are in my prayers every day each week that God may bless you in your love for one another in your family and in your parish community.  Please continue to pray for me and for one another.

 Johnny

Comments:

Skicka en kommentar<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...
This page is powered by Blogger. Isn't yours?