2020-10-04

 

Veckobrev Ordinary 27


Fr. Johnnys veckobrev på engelska hittar du härFr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

Hej allihopa,

Hoppas att ni lyckas hålla hjärtat uppåt trotts ökningen av Corona igen. Herren är med oss.

Den här veckan har jag hört flera predikningar om änglar som var inspirerande.  Bland annat hörde jag: Angels are venerated by Jews and Christians.  Each of us has a guardian angel. Angels explain God´s will to us and show God´s care and providence. The sermons were given by two priests whose families come from different parts of the world. Both of them recited a prayer which their mothers taught them when they were children and which my mother taught me when I was a child."O angel of God, my guardian dear, to whom God`s love commits me here, ever this day be at my side, to light, to guard, to rule and guide/Änglar är vördad av Judar och Kristna. Var och en av oss har en skyddsängel.  Änglar förklarar Guds vilja för oss and visar Gud´s omsorg och försyn. Båda präster vars familjer kommer från olika delar av världen citerade en bön som deras mödrar lärde dem som barn och vilken min moder lärde mig som barn. "O ängel av Gud, min kära skyddsängel, Guds kärlek har gett mig din din omsorg, Varje dag var vid min sida att belysa ,vakta,  visa vägen och leda mig. Amen. Det är svårt att översätta bönen på rätt sätt.

Viveca har berättat hennes  att 82årig gick nyligen bort men trotts Corona isolering var det på rätt tid för familjen. Hon vill att vi ber att Herren rör vid deras hjärtan så att alla kan känna Guds otroliga kärlek. Hon är också nervös inför bouppteckning och försäljning av huset.  Hon vill att vi ber   "att vi tre döttrar som har så skilda karaktärer ska kunna hålla ihop och arbeta oss igenom det här."   Herren, vi tackar dig för Viveca´s Mammas liv.  Vi ber att hennes liv fortsätter att bära frukt i familjens och de många vänners liv, frukt som består. Tack att familjen har så finna kontakt med prästen  Låt din Ande leda honom och alla involverad den 13 oktober (när avsked äger rum) så att det blir en vackert och oförglömlig andakt för alla som deltar och en stor tröst för familjen.  Herre var med systrarna under bouppteckning och försäljning av huset. Du vet att sådana situationer är svår. Vi ber att du ger systrarna känslighetens och förståelsens gåva och allt  äger rum i kärlekens tecken. Om de har svårt att hålla ihop, se till att de blir snart vänner igen. Herre, var med dem.  Jesus Heliga Hjärta, vi litar på Dig.

En kvinna som vi har bett för många gångar är i svårt behov av våra böner.  Hon har en 7åriga pojke  och har MS som är progressiv. Trotts att hon har stort behov av en personlig assisten får hon avslag gång på gång. hon har svårt att klara av vardagen.  För mig känns det som en skandal. Jag har svårt att hitta ord. Nu har hon överklagat igen och snart kommer det upp i Domstolen. Herre,vi överlämnar kvinnans situation till Dig.  Vi ber att du inte tillåter den här situation att fortsätta inte bara för kvinnans skull men också för hennes sons skull.  Vi ber att juristen som handlar om hennes sak blir inspirerande av Din Ande så att hon använder de rätta ord när hon beskriver hennes situation i utlåtandet hon lämnar till Domstolen. 

En av prästerna, P Michael Coutts S.J. som predikerade om änglar citerade Abbas sång.  I believe in angels in something good in everything I see. Jag tror på änglar i någonting gott i allt jag ser.

Varma hälsningar,

Colette

God has entrusted me to your care.

Dear Friends

 I missed being in touch with you last week but you were very much in my thoughts and prayers. I hope you received the two instalments of the Couple Prayer that I sent together and that they have been helpful for you. I had a great week in Donegal with my family. It was really good to meet all of them again after so many months. I feel refreshed now for the weeks and months ahead.

 Attached is my input for next Sunday and the week following it. As always, I send it to you with love and with the hope that this is contributing to the wellbeing of your marriage and family life.I keep you in my prayers each week. Thank you for praying for me and for one another. God bless you and all your loved ones always.

 Johnny

 


Comments:

Skicka en kommentar



<< Home


besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...








This page is powered by Blogger. Isn't yours?